Kerstfilms op netflix

De feestdagen zijn een beetje anders dit jaar. Geen grote feesten, geen grote familiefeesten en niet groots het jaar uit gaan. Gelukkig zijn er genoeg kerstfilms om te kijken en die maken hopelijk wel een hoop goed. Vandaag deel ik een aantal kerstfilms van netflix die ik zeker weten wil zien of al gezien heb en geweldig vond! Ik heb geprobeerd de trailers met Nederlandse subtitels te zoeken, maar dit lukte niet voor allemaal.

Holidate (2020)
Sloane en Jackson hebben er beide een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars ‘holidate’ te zijn.

The Princess Switch (2018)
In de week voor Kerstmis ruilt de hertogin van Montenaro genaamd Margaret van plaats van de lookalike Stacy, een Amerikaanse afkomstig uit Chicago. De zaken worden ingewikkeld wanneer Margaret met een beetje hulp van magie verliefd wordt op de collega van Stacy. Laatst genoemde valt dan weer voor de verloofde van Margaret.

The Polar Express (2004)
Een jongen ligt stil in zijn bed. Het is kerstavond en hij hoopt dat hij de rendieren van de Kerstman op zijn dak hoort galopperen. Maar dan opeens hoort hij een heel ander geluid. het klinkt als een trein terwijl hij helemaal niet bij het spoor woont. Snel doet hij zijn badjas aan en gaat naar buiten om te kijken wat het is. Daar ziet hij een enorme trein. Een conducteur stapt uit en vertelt hem dat dit de Polar Express is en vraagt of hij mee op reis gaat. Hij stapt in en ziet nog meer kinderen in hun pyjama. Hij vertrekt naar de Noordpool en beleeft de droom van elk kind dat nog in de Kerstman geloofd.

Klaus (2019)
De onhandige en verwende jongeman Jesper is van rijke komaf. Zijn familie bezit een postbedrijf. Jesper is egoïstisch en toont geen ambitie. Om zijn zoon een schop onder de kont te geven stuurt Jesper’s vader hem naar een afgelegen dorp in het Noorden, om daar postbode te worden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij bevriend raakt met een bijzondere (kerst)man, een speelgoedmaker genaamd Klauw.

The Christmas Chronicles (2018)

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluiten ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.

Home Alone (1990)

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.


Laat zeker achter wat jouw favoriete kerstfilm is! Home Alone is mijn all time favoriet, die kijk ik ook zeker elk jaar weer zonder schaamte!

Geef een reactie

CommentLuv badge