Recensie Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Uitgeverij: Uitgeverij Clavis B.V. B.A.
Genre: Young Adult
Bladzijdes: 248

Prijs: € 18,95
Waardering:★★★★

Waar gaat het boek over?

Een groepje bloggers en vloggers gaat naar Turkije voor een promoreis. Althans dat denken ze. Want wanneer ze in het dorp zijn aangekomen ontdekken ze al snel dat de organisator een dubbele agenda heeft. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Mijn mening

In Je hebt één nieuwe volger volgen we Sterre. Sterre is een beginnende vlogger en booktuber en wordt uitgenodigd voor een promoreis naar het dorpje Oba in Turkije. Instagrammer Liz, fotograaf Romy en blogger Brenda worden ook uitgenodigd. Zij moeten samen zoveel mogelijk online delen over het dorpje en de omgeving in de hoop dat het toerisme weer optrekt. Zodra de meiden op hun (tijdelijke) onderkomen aankomen bekruipt Sterre constant het gevoel dat ze gevolgd wordt. Telkens als ze naar buiten kijkt ziet ze een rood lampje van een camera en ook met haar beelden gebeuren vreemde dingen.

Na het lezen van de Truth or Dance serie van Chinouk Thijssen wist ik dat ik fan was van de schrijfstijl van Chinouk Thijssen. De schrijfstijl is toegankelijk en makkelijk te begrijpen. De boeken lezen als een film waardoor je de plekken en de personages zo voor je ziet. Het verhaal is realistisch geschreven waardoor je er door heen vliegt, eenmaal begonnen moest ik weten hoe het zou aflopen. De spanning loopt geleidelijk op, maar wordt op geen moment té spannend. Dit is voor de doelgroep erg goed gedaan, je krijgt als lezer steeds even de tijd om te ademen. De spanning in dit boek is dan ook anders dan in de Truth or Dance serie waar het op sommige momenten naar je keel grijpt.

In dit boek lezen we afwisselend tussen Sterre, Liz en degene die de meiden volgt. Deze afwisseling maakt het verhaal interessant en laat je het verhaal van meerdere kanten zien en kun je een goede band opbouwen met de personages. De personages Liz en Sterre zijn heel verschillend, maar allebei interessant op hun eigen manier.

Het plot van dit boek zit ontzettend goed in elkaar. Ik lees heel wat thrillers per jaar en meestal weet ik richting het eind wel wie de dader is, maar opnieuw zag ik het bij dit boek niet aan komen. Hier ga ik natuurlijk niets over zeggen, maar dat het goed in elkaar zit moet je van mij aannemen.

Chinouk heeft met Je hebt één nieuwe volger een goede, spannende young adult geschreven en weet jou als lezer tot aan het einde bezig te houden. Haar vlotte en beeldende schrijfstijl zorgt ervoor dat je zelf het ravijn naast je ziet en de spanning van Sterre voelt in het vliegtuig. Chinouk weet hoe ze de lezer moet boeien en zorgt ervoor dat je haar boeken binnen no time uit leest. Je hebt één nieuwe volger is een aanrader voor jong en oud!


Ben jij al bekend met de boeken van Chinouk Thijssen en ben je nieuwsgierig geworden naar Je hebt één nieuwe volger? Je kunt hem hieronder via mijn persoonlijke link bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments