Recensie Schim – Lydia van Houten

Uitgeverij: Kabook Uitgevers
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes: 
300
Prijs: € 20,99
Waardering:★★★

Verschijnt op 11 juni 2020

Ik heb dit recensie exemplaar gekregen van de uitgeverij. Dit heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloed!

Waar gaat het boek over?

De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie,- en slaapproblemen. ’s Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken. Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte.
Hij sluit zich aan bij de exclusieve “Wildclub”. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand “de Wildclub” levend verlaten…

Mijn mening

Schim begint met een super spannende proloog over Denise Donalds. De proloog greep me direct bij de keel. Wat is er gebeurd? Waarvoor is ze op de vlucht? Mocht ik deze korte proloog in de boekenwinkel lezen dan zou ik direct het boek kopen om achter de antwoorden te komen.

Daarna gaat het verhaal verder vanuit de 33-jarige acteur Mason Robins. Mason Robins probeert als acteur zijn hoofd boven het water te halen. Hij solliciteert voor rollen, maar wordt niet uitgekozen. Ondertussen wordt het voor hem en zijn gezin moeilijker om rond te komen en zou een goede rol wel goed uitkomen.
Dan krijgt Mason een kaartje van Wildclub en dat moment veranderd zijn leven. Al zijn dromen lijken uit te komen, toch komt Mason er snel achter dat ook in deze wereld niets gratis is.

De gebeurtenissen in dit boek volgen elkaar in een rap tempo op, maar niet op een vervelende manier. Ik kon het verhaal nog altijd goed volgen. Wel is het soms wat moeilijk te geloven, maar dat vind ik bij verhalen over daadwerkelijke sektes ook, dus misschien is dit gewoon een ver-van-mijn-bed-show.

Wel blijven naar mijn idee de meeste personages erg oppervlakkig. Je leert Mason van binnen kennen omdat je zijn gedachtes volgt, maar de rest blijft mysterieus. Wat enigszins bij het verhaal paste, maar het blijft daardoor ook wat oppervlakkig aan de andere kant van het verhaal.

De schrijfstijl van Lydia is erg prettig. Ze schrijft beeldend en de spannende momenten heb ik ook daadwerkelijk als spannend ervaren, ze zorgde ervoor dat ik in een noodgang door het boek heen ging, want ik moest weten hoe het verhaal zou eindigen.

Even over het einde. Ik vond dat het einde wat snel kwam in vergelijking met de rest van het verhaal. Voor het hele verhaal werd de tijd genomen, wat ook nodig was, maar het eind kwam een beetje te snel. Ik vond het hierdoor verwarrend en heb het plot even moeten overlezen om te begrijpen of ze dit echt bedoeld had. In ieder geval heeft Schim ervoor gezorgd dat ik de andere boeken van Lydia van Houten heb gedownload bij KOBO Plus en zal ik deze ook zeker gaan lezen!


Schim verschijnt op 11 juni, maar is wel al te reserveren. Laat het me zeker weten of jij benieuwd bent naar dit boek!

Geef een reactie

CommentLuv badge

3 comments