Recensie Dochter van de onderwereld – Theo-Henk Streng

Uitgeverij: H!P Publishing
Genre: Young adult thriller
Bladzijdes:
126
Prijs: € 3,99
Waardering:★★★

Ik heb dit e-book als recensie exemplaar van de uitgeverij gekregen. Waarvoor dank! Dit beïnvloed uiteraard op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Nikki Verdonk weet dat de verhalen over haar vader waar zijn. Hij is een grote drugscrimineel en wist op het nippertje aan een fikse gevangenisstraf te ontsnappen. Hoewel iedereen een mening over haar en haar vader heeft, probeert Nikkie haar leventje zo normaal mogelijk te leiden. Dat gaat prima, totdat op een dag het ergste gebeurt. Haar vader wordt geliquideerd. Na zijn dood gaat er een beerput open. Haar vader bleek meer vijanden dan vrienden te hebben en nu aast iedereen op zijn plekje in de onderwereld. Dat maakt iedereen verdacht als mogelijke moordenaar. Zelfs mensen die dichtbij hem stonden. Heel dichtbij.
Terwijl Nikki probeert haar leven weer op de rit te krijgen, laten de vragen haar niet los. Wie vermoordde haar vader? En waarom?

Mijn mening

Toen Theo-Henk mij een berichtje stuurde met de vraag of ik zijn nieuwe boek Dochter van de onderwereld wilde twijfelde ik geen seconde. Twee jaar terug las ik al Zwijgen is beter van zijn hand. Een spannend jeugdboek over de Italiaanse maffia.

Dochter van de onderwereld gaat over Nikki Verdonk. Haar vader, Jaap Verdonk, is een grote drugscrimineel. Eerder werd Jaap Verdonk bijna veroordeeld voor drugssmokkel, maar door een vormfout is hij vrijgesproken. Nikki probeert zich zo min mogelijk bezig te houden met de praktijken van haar vader, ze weet dat wat er gezegd wordt waar is, maar ze wilt er niets mee te maken hebben. Wanneer haar vader geliquideerd wordt kan ze niet anders dan zich mengen in zijn wereld.

Nikki is een leuk personage om over te lezen. Hoewel zij en andere personages wel wat vlak blijven zullen jongeren zich goed met haar kunnen identificeren. Ze zullen haar begrijpen en haar leven spannend vinden. De setting van het verhaal vind ik psychologisch gezien super interessant. Vaak vergeet je dat een crimineel misschien ook gewoon iemand z’n vader is. Ik vond dat aspect bij de eerste paar afleveringen van Penoza al interessant en dit belicht redelijk dezelfde kant.

De schrijfstijl van Theo-Henk leest prettig weg en je vliegt snel door het boek heen. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt en de doelgroep zal het boek ook prettig vinden om te lezen. De spanning wordt goed opgebouwd richting het plot, maar word nergens te spannend. Het plot was verassend en goed gevonden.

Dochter van de onderwereld is een spannend boek met een uniek plot. Wel had het boek wat dikker gekund zodat de personages wat meer diepgang mee zouden krijgen. We lezen het verhaal vanuit Nikki, maar ook zij blijft wat oppervlakkig en dat geldt eigenlijk voor alle personages. Door de prettige schrijfstijl leest het boek makkelijk weg en was het eigenlijk te snel uit.


Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Je kunt het e-book op verschillende plekken aanschaffen, zoals bijvoorbeeld bij de uitgeverij, maar ook via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge