Recensie Perfecte dood – Helen Fields (D.I. Callanach #3)

Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller & Spanning
Bladzijdes: 4
52
Prijs: € 16,99
Waardering:★★★

Waar gaat het boek over?

Perfecte dood van Helen Fields is het derde deel in de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner. Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt. Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand e observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak…

Mijn mening

Het verhaal begint met de dood van een jong meisje. Ze wordt naakt gevonden, maar in de eerste instantie lijkt het op een natuurlijke dood. Tijdens de start van dit onderzoek wordt de voormalige hoofdcommissaris Begbie gevonden. Hij zou zelfmoord gepleegd hebben, iets wat er bij Ava Turner maar moeilijk in gaat.

Na het lezen van de eerste twee delen, Perfecte resten en Perfecte prooi, wist ik niet hoe snel ik moest beginnen in dit derde deel. Waar de eerste twee delen luguber en bloederig waren beschreven is dit deel een stuk minder bloederig. Helen Fields nam meer tijd voor de psychologische aspecten in dit verhaal en ook dat gaat haar zeker goed af. Wel vond ik dit boek de minste van de boeken uit de reeks tot dusver. Ik verwachte en hoopte op lugubere situaties, maar dat kwam niet echt aan bod. Wel was het psychologische aspect achter deze moorden erg interessant en goed uitgedacht.

In Perfecte dood volgen we Luc en Ava in meerdere verhaallijnen en daarnaast is er wat meer ruimte voor de privé levens van Ava en Luc. We leren ze nog beter kennen en dat schept een band met de personages. Sinds Ava gepromoveerd is ligt hun relatie wat ingewikkeld en daar lijken ze beide wat moeite mee te hebben. Hun omgang is louter professioneel, maar ze verlangen beide naar de vriendschap.
Daarnaast komen ook oude bekenden weer in het verhaal voor zoals de sarcastische agent Lively en de gedreven, jonge agent Tripp. De personages worden per boek sterker en je krijgt een steeds duidelijker beeld van ze.

Perfecte dood is een mooi deel in de serie, maar staat voor mij niet gelijk aan de eerder delen. Het verhaal staat sterk en de spanning bouwt zich langzaam op. Echter miste ik de lugubere beschrijving van de moorden vanuit de dader en greep het verhaal mij niet direct. Door de wisseling van de verhaallijnen en personages was het verhaal wel boeiend en interessant genoeg om het alsnog snel uit te lezen.


Ben jij al begonnen in de serie van Helen Fields? Laat zeker weten wat je er van vind. Ben je nieuwsgierig geworden naar de boeken? Je kunt via onderstaande link de boeken bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment