Recensie Perfecte stilte – Helen Fields (D.I. Callanach #4)

Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes:
 446
Prijs: € 16,99
Waardering:★★★★★

Waar gaat het over?

Aan de rand van Edinburgh wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet hij een schokkende ontdekking: uit de huid van het slachtoffer is het silhouet van een pop gesneden.
Rechercheurs Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten in de zaak, totdat een van huid gemaakte pop in een kinderwagen wordt gevonden, naast een achtergelaten baby. Luc en Ava realiseren zich al snel dat de moordenaar een gruwelijk spel speelt wanneer ze opnieuw het lichaam van een jonge vrouw aantreffen. Hij kan ieder moment weer toeslaan…

Mijn mening

Perfecte stilte is het vierde deel in de D.I. Callanach-serie. Net buiten Edinburgh wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Ze leefde nog toen ze daar is achtergelaten, maar is al gauw overleden aan haar gruwelijke verwondingen. Er is een silhouet van een pop gesneden uit haar huid. Deze pop wordt later gevonden in een kinderwagen, naast een achtergelaten baby. De moeder van de baby is het tweede slachtoffer. Dit belooft niet veel goeds. Tegelijkertijd worden er daklozen verminkt in de stad. In beide zaken is er haast geboden en moeten Luc en Ava voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, maar in hun onderzoek lopen ze continue vast. Er zijn weinig sporen en in de tweede zaak loopt Ava tegen een politieke muur aan.

Perfecte stilte is geschreven vanuit meerdere perspectieven. We volgen Ava en Luc tijdens hun onderzoeken, maar er zitten ook korte hoofdstukken in geschreven vanuit de slachtoffers. Deze hoofdstukken zijn echt ontzettend sterk neergezet. De duistere sfeer is haast voelbaar en in een paar bladzijdes weet Helen Fields je weer helemaal op scherp te zetten.
Ook in de rest van het boek is de spanning regelmatig om te snijden, maar wordt ook regelmatig afgewisseld met wat minder heftige stof en hier en daar zelfs wat humor.

Callanach en Ava zijn geweldige personages om te leren kennen en door de delen door leer je ze steeds beter kennen. De band tussen beide is in dit deel weer wat gemoedelijker ondanks dat Ava Turner nog steeds de leidinggevende is. Het is fijn om ze weer wat meer samen te zien werken. Callanach is nog steeds onzeker door de valse beschuldigen in Frankrijk, maar hij komt steeds wat losser en je leert steeds meer van Luc Callanach zelf kennen. Het is leuk dat nog steeds oude personages naar voren komen, zoals de sarcastische Lively.

Waar ik het derde deel Perfecte dood een beetje vond tegen vallen, past dit deel weer helemaal in mijn straatje. Helen Fields doet weer waar ze goed in is; lugubere en bloederige scenes schrijven die je zo voor je ziet. Tegen het eind aan heb ik het boek uitgelezen met een sneller kloppend hart. Doordat je leest vanuit de slachtoffers bezit je informatie die de inspecteurs nog niet weten. De twee verhaallijnen zijn goed naast elkaar te volgen en de spanningsboog staat continue strak gespannen. Dit boek is geweldig en een absolute must-read voor thriller fans.


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit deel? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge