Recensie Dance or Die – Chinouk Thijssen (Truth or Dance #3)

Uitgeverij: Clavis
Genre: Young Adult Thriller
Bladzijdes: 
287
Prijs: € 17,95
Waardering: ★★★★★

Waar gaat het boek over?

IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE.
WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG
JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN.
SPOILER: NIET LANG

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Wat vond ik ervan?

Na het eerste deel Truth or Dance en het tweede deel Break a Leg kon ik niet meer wachten om te starten in het derde en bovendien laatste deel van de trilogie van Chinouk Thijssen. Ik kon niet wachten om erachter te komen wie Truth or Dance is.

Ook dit deel begint weer met een spannende proloog dat het vervolg is op de proloog van de eerdere twee delen. Daarna neemt het verhaal een sprong terug in de tijd naar een jaar eerder. Een minder grote tijdsprong dan het eerste en tweede deel en dus weet je dat je dicht bij de ontknoping van Truth or Dance komt.

Truth or Dance wordt dwingender, de opdrachten heftiger en de consequenties steeds gevaarlijker. De meiden komen er niet meer zo gemakkelijk vanaf. Tegelijkertijd lijken de meiden dichterbij te komen en komen ze langzaamaan achter de identiteit van de stalker.

Aan het eind van het tweede deel dacht ik zeker te weten wie de stalker was. Ik had als dat kon al mijn punten in gezet op deze persoon. In dit laatste deel had ik het idee dat dit bevestigd werd. In gedachten schreef ik mij al in bij de politieacademie ik had even een raadsel opgelost nog voor het einde. En toen kwam de plottwist…

Ik zat er naast! Niet heel veel, maar toch had ik de verkeerde aangewezen. Wat een bizar goed einde. Als je een trilogie zo kan eindigen dan heb je behoorlijk wat talent als je het mij vraagt! Wel heb ik nog één klein minpuntje. India creëert in dit deel een serieuze eetstoornis, maar daar wordt vervolgens geen naam aan gegeven. Ook wordt er niet echt benoemd hoe je hier mee om moet gaan. De doelgroep van Chinouk is jong, wat mij betreft had hier iets serieuzer mee om moeten worden gegaan. Er wordt wel wat aan gedaan, maar geen duidelijke stappen genoemd wat je zou kunnen doen als je dit zelf herkent. Wat in mijn ogen wel nodig is als je een jonge doelgroep hebt.

De schrijfstijl van Chinouk is prettig en leest als een trein. Ik had dit boek binnen enkele dagen uit. Na het lezen van deze drie boeken ben ik fan geworden van Chinouk. Ik was al fan van haar als persoon op Instagram, maar nu ben ik dus ook fan van haar als schrijfster. Mijn verwachtingen waren hoog en deze heeft ze waargemaakt. Ik ben benieuwd naar de andere boeken die Chinouk heeft geschreven en nog gaat schrijven.


Geef een reactie

CommentLuv badge