Recensie Break a Leg – Chinouk Thijssen (Truth or Dance #2)

Uitgeverij: Clavis
Genre: Young Adult Thriller
Bladzijdes:
269
Prijs: € 16,95
Waardering: ★★★★

Waar gaat het boek over?

DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN?
THINK AGAIN.
TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT.

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolg opleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Wat vind ik er van?

Na het dichtslaan van het eerste deel van deze trilogie Truth or Dance bleef ik met veel vragen achter en ik moest en zou dan ook direct door gaan met het tweede deel van deze serie. Ben ik even blij dat ik hier pas aan begonnen ben nadat de serie volledig uitgebracht was, hoef ik tenminste niet te wachten tot het slot uit komt.

Break a Leg gaat van start met een onwijs spannende proloog, die verder gaat waar de ijzersterke proloog uit het eerste deel stopte. Ik vind dit onwijs sterk bedacht van Chinouk Thijssen zo geeft ze toch in dit deel weer een klein beetje weg van wat waarschijnlijk het beste stuk wordt uit de trilogie, althans dat verwacht ik.

Ze is nog niet klaar met me, ik zie het in haar stalen blik.
‘Alsjeblieft’ fluister ik. ‘Je wilt dit niet echt doen.’
‘O, jawel.’ Ze kijkt dwars door me heen en in haar ogen herken ik alleen pure woede.

Na de korte, spannende proloog gaan we twee jaar terug in de tijd waar de meiden net beginnen aan hun eerste jaar van de vervolg opleiding van het conservatorium. Waar ik in het eerste deel struikelde over hoe lang het duurde voor de spanning kwam in het boek, komt in dit deel de spanning vrijwel direct op gang. De berichtjes van Truth or Dance komen terug en worden steeds gevaarlijker met steeds heftigere consequenties als de meiden deze opdrachten niet uitvoeren. Truth or Dance lijkt er in dit deel ook steeds meer mensen bij te betrekken wat je flink op een dwaalspoor lijkt te brengen.

Chinouk Thijssen weet je met dit deel pas écht laaiend enthousiast te maken. De spanning bouwt zich op en je wilt nog maar antwoord op één vraag; wie is toch Truth or Dance en waarom heeft diegene het zo gemunt op India? Mijn gedachte tijdens het lezen gaan werkelijk waar alle kanten op en je komt er snel achter dat niets is wat het lijkt en niemand te vertrouwen is.
De vriendschap tussen de meiden blijft hecht, maar vertoont toch regelmatig wat scheurtjes door de berichtjes van de stalker.

De schrijfstijl van Chinouk Thijssen is vlot en ook dit deel leest weer als een trein. Er wordt wat minder ingezoomd op de personages, maar dit is niet vervelend en misschien zelfs wel fijn. India lijkt wat vastbeslotener te zijn en moet en zal Truth or Dance ontmaskeren. Er is al teveel gebeurd.

Ik ben er bijna zeker over uit wie Truth or Dance is. Dit is dezelfde personage die ik verdacht na het lezen van het eerste deel. Hoewel ik wel begin te twijfelen omdat de epiloog in dit deel mijn verdenking bevestigt en dit lijkt me sterk in het tweede deel met de ontknoping die nog moet komen.

Ik vind dit echt een hele fijne trilogie en geniet van elke bladzijde. Ik had de spanning wel wat heftiger verwacht, maar dit ligt denk ik gewoon aan mijn verwachtingen bij dit boek. Wat ik wel weet is dat ik direct met het derde en tevens laatste deel ga beginnen. Ik moet en zal zo snel mogelijk weten wie Truth or Dance is.


Heb jij het tweede deel van deze trilogie al gelezen? Laat in de reacties achter wat jij er van vond!

Geef een reactie

CommentLuv badge