Recensie Het familiehotel op Sapphire Bay – Holly Martin (Zussen van Jewel Island #1) 

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Bladzijdes:
320
Prijs: € 15,00
Waardering:★★★

Waar gaat het over?

Het familiehotel van Sapphire Bay gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Mijn mening

Na het lezen van de Happiness-serie was ik al vrijwel direct fan van Holly Martin. Toch ben ik vrij laat aan deze serie begonnen, maar ik ben maar wat blij dat ik mij weer kan omhelzen met de fijne schrijfstijl van Holly Martin.

Het familiehotel op Sapphire Bay is het eerste deel uit de “De zussen van Jewel Island”-serie van Holly Martin. Dit deel gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Na het overlijden van haar moeder is ze gebleven als hotelmanager en werkt ze samen met haar vader in het familiehotel. Vroeger woonde ze hier samen met haar ouders en twee zussen Clover en Skye. Haar vader en moeder hebben altijd met veel passie en liefde het hotel samen gedreven. Sinds de dood van haar moeder is het hotel gedateerd en blijven de reserveringen op wat vaste gasten na uit. Noah is een van deze vaste gasten en Aria heeft al jaren een oogje op deze man. Ze heeft goede ideeën voor de renovatie van het hotel, maar haar vader wil hier niets van weten. Als haar vader komt te overlijden blijkt dat hij een groot deel van het hotel heeft verkocht aan deze vaste gast Noah. Haar zussen Clover en Skye erven het geld van deze verkoop en Aria erft de overige 25% van het hotel. Haar zussen zijn al jaren geleden van het eiland vertrokken om hun dromen na te jagen. Hoe kan ze samenwerken met de man waar ze al jaren gevoelens voor heeft?

Met dit eerste deel neemt Holly Martin je mee op een feelgood vakantie naar Jewel Island. Het hotel en eiland zijn een leuke basis voor een verhaal en door de beeldende manier van schrijven zie je alles echt voor je.

Aria is een leuk en realistisch personage om over te lezen en je kunt je makkelijk met haar identificeren en inleven in haar. Haar angsten en onzekerheden zijn goed omschreven en de angst om haar thuis, alles wat ze ooit heeft gehad, te verliezen is goed voelbaar en maakt het verhaal realistisch. Met Noah ga je door een hele hoop gevoelens heen; je wilt hem haten, maar gaat uiteindelijk toch van hem houden. Zijn personage wordt wat minder uitgediept, maar je weet genoeg van hem om z’n denkwijze te begrijpen.

Wel volgen de gebeurtenissen zich erg snel op en vliegen we echt door het verhaal heen. Het is na het lezen van dit verhaal haast ongeloofwaardig dat dit zich heeft afgespeeld in een tijdsbestek van ongeveer twee tot drie weken. De gevoelens en onzekerheden van Aria en Noah gaan alle kanten op en het had wat geloofwaardiger geweest als er wat meer tijd was geweest. Neemt niet weg dat het een feelgood is en het mij niet dwars zat tijdens het lezen. Het is daarnaast leuk dat er wat oude personages uit de Happiness-serie voorbijkwamen.

De schrijfstijl van Holly Martin is zoals vertrouwd en het verhaal leest lekker weg. Je waant je even op vakantie op het eiland en wilt ook gewoon weten wat er verder gaat gebeuren. Sommige personages zou je wel achter het behang willen plakken, maar ze maken het verhaal wel leuk en dynamisch. Martin heeft me niet teleurgesteld en ik ben benieuwd naar het volgende deel in de serie. In dat deel maken we uitgebreider kennis met Clover


Hou je ook van het genre feelgood en ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment