Recensie Een gouden gloed over Ruby Falls – Holly Martin (Zussen van Jewel Island #2)

Uitgeverij: Zomer & Keuning 
Genre: Feelgood
Bladzijdes:
320
Prijs: € 15,00
Waardering:★★★

Waar gaat het boek over?

Clovers leven is compleet! Ze is weer terug op Jewel Island, runt het familiehotel met haar zussen en is dolgelukkig. Hoewel… er mist één ding. Een paar jaar geleden is ze bedrogen door haar ex en sindsdien heeft ze zich niet meer open durven stellen voor de liefde. De knappe Angel Mazzeo wil haar helpen om weer aan het daten te slaan. Maar friends with benefits groeit al snel uit naar iets meer…

Mijn mening

Na het lezen van het eerste deel van De Zussen van Jewel Island serie van Holly Martin, Het familiehotel van Sapphire Bay, ben ik meteen door gegaan naar het tweede deel.

Waar het eerste deel draaide om Noah en Aria, lezen we in het tweede deel over Clover en Angel. In het eerste deel lazen we al over Clover en haar tweelingzus Skye die terug kwamen naar Jewel Island na de dood van hun vader. Met behulp van Noah kon de wens van Clover in vervulling gaan en runt ze de dansstudio in het familiehotel. Clover is ernstig beschadigd uit haar vorige relatie gekomen en denkt dat de liefde niet voor haar weggelegd is. Ze wilt het wel, maar ze kan niet nogmaals iemand vertrouwen en verliefd worden op iemand. Maar in dat verhaal heeft ze geen rekening gehouden met Angel Mazzeo, de knappe assistent van Noah. Angel en Clover zijn gewoon vrienden. Vrienden die daten… Maar het zou nooit iets serieus kunnen worden tussen hun. Clover is teveel beschadigd voor een relatie en Angel wilt nog de hele wereld over reizen. Dat kan nooit goed gaan toch?

Hoewel dit een tweede deel is uit de serie kun je ze ook afzonderlijk van elkaar lezen. Aria en Noah komen wel voor in dit verhaal en hun verhaal loopt wel verder, maar het zou niet storend zijn als je het eerste deel niet gelezen had. Wel is het voor het verloop van het verhaal en de kleine overlap leuker als je begint bij deel 1.

Waar ik Aria en Noah uit het eerste deel leuke personages vond om over te lezen vond ik Clover een stuk minder goed naar voren komen. Clover is getraumatiseerd door wat ze heeft meegemaakt. Haar reactie is menselijk en er is geen juiste manier hoe je er mee om moet gaan. Het vervelende in dit boek is dat er elke bladzijde vertelt wordt wat ze heeft meegemaakt of wat voor impact dit heeft gemaakt. Haar reactie is realistisch en begrijpelijk, maar begon mij te irriteren tijdens het lezen. Het werd voor mij te vaak herhaald. Ik kan begrijpen dat een dergelijke gebeurtenis de rest van je leven beïnvloed en het is goed dat Holly Martin een dergelijk onderwerp aan durft te snijden in een feelgood boek, maar toch was de uitwerking voor mij wat minder pakkend. Angel is een lieve en zorgzame man die eigenlijk niet aan relaties doet. Het past niet bij zijn levensstijl en doelen. Toch brengt Clover hem aan het twijfelen. Hun liefdesverhaal is een typisch feelgood verhaal en heeft Holly Martin goed neergezet. Doordat we vanuit beide personages lezen weten we dat ze elkaar meer dan leuk vinden, maar ze stoten elkaar continue weg.

Door de beeldende schrijfstijl van Holly Martin voelt het als een mini vakantie op Jewel Island. Waar Holly Martin in het eerste deel wel erg snel ging, heeft ze in dit deel het tempo wat lager proberen te leggen. De gebeurtenissen spelen zich nog steeds in een kort tijdsbestek af, maar het voelt minder gehaast. Wel beschrijft de auteur soms erg overdreven over het verloop van tijd. Zo schrijft ze in het eerste hoofdstuk dat Clover en Angel elkaar soms maanden niet zagen, maar wel elkaar bleven spreken terwijl ze elkaar hoogstens een half jaar kennen. Het is te erg aangedikt waardoor het zijn geloofwaardigheid verliest.

Het lijkt zo wellicht alsof ik het geen fijn boek vond, maar ook deze feelgood leest goed weg en is een fijn boek voor tussendoor. Je bent even op vakantie op Jewel Island. Een feelgood boek hoeft niet perse altijd maar realistisch te zijn, soms is het prima als het lekker wegleest. Na het lezen van de Happiness-serie ben ik fan van Holly Martin en haar schrijfstijl, dit verhaal paste echter wat minder goed bij mij. Het volgende deel gaat over de derde zus Skye, ik ben benieuwd naar haar verhaal.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de serie van Holly Martin? Je kunt het boek via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge