Blogtour Het dorpje Happiness – Holly Martin (Happiness #1)

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 320

Prijs: € 17,50
Waardering:★★★★

Er verandert nooit iets, tenzij je zelf actie onderneemt om iets te veranderen.

Waar gaat het boek over?

Willow heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Mijn mening over het boek

Willow McKay heeft een nieuwe start nodig wanneer haar relatie stuk loopt. De breuk heeft haar niet gebroken, maar ze heeft wel ruimte en rust nodig. Wanneer ze een advertentie ziet met gratis huizen in een dorpje aan de kost van Cornwall vertrekt ze zonder na te denken of vooraf te gaan kijken.

Maar wanneer ze in het dorp Happiness arriveert, vindt ze een treurige bedoening; bouwvallige huisjes, lege winkels en dorpelingen die erg neerslachtig zijn. Het lijkt niet op de mooie foto die bij de advertentie gezien heeft en ze vraagt zich af of ze er wel goed aan gedaan heeft. Tot ze Andrew tegen het lijf loopt.

Ik denk dat je soms iemand ontmoet die het waard is om al je zelfopgelegde regels te overtreden en dat je soms iemand ontmoet die het waard is om op te wachten.

Andrew is de klusjesman die de eigenaren van Happiness in dienst hebben genomen. Andrew heeft als doel het dorp in zijn oude glorie terug te herstellen en is toevallig ontzettend aantrekkelijk. Willow kan gratis in Happiness wonen indien ze met een winkeltje iets “terug” geeft aan het dorp en hoewel ze een kaarsen winkeltje heeft wil ze al gauw echt iets nuttigs doen en gaat ze samenwerken met Andrew. Ondanks dat de twee allebei niet op zoek zijn naar een relatie groeien ze snel dicht naar elkaar.

Het verhaal draait vooral om Willow en Andrew, maar is voornamelijk geschreven vanuit Willow. Willow is een personage die je vrijwel direct in je hart sluit. Ze is positief en vrolijk. Andrew is ook een positieve en lieve man, maar heeft al veel voor zijn kiezen gehad in zijn leven. Andrew is namelijk bijna doof. Ik weet niets van het zijn van doof of ken geen dove mensen in mijn directe leven, maar vind dat Holly Martin Andrew ontzettend mooi heeft neergezet. Andrew heeft zich altijd geschaamd voor zijn aandoening, maar maakt tijdens dit verhaal een mooie groei door als personage.

De schrijfstijl van Holly Martin is prettig en leest makkelijk weg. Er zit een fijne snelheid in het verhaal, maar gaat ondanks dat er veel gebeurd niet te snel. De schrijfstijl is zo beeldend dat ik mij tijdens het lezen echt waande in het dorp en alles voor mij zag.

Ik heb oprecht genoten van het dorp Happiness en de personages. Het las lekker weg en het voelde echt even als een kleine vakantie in het dorp. Ik kijk ontzettend uit naar het tweede deel, Het geschenk van Happiness, dat zal gaan over Ruby, de beste vriendin van Willow.


Ben je benieuwd naar Het dorpje Happiness van Holly Martin? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder. Dit is een affiliate link, kost jouw niets extra’s en levert mij een kleine bijdrage op.

Vergeet je niet de blogberichten van de medeblogtour bloggers te lezen? Je vindt ze hier; Magic of Books, Bookstamel, Books and Sparkles, Books Beers and Beyond, Koukleum, Judithblogtsolo, BookaddictNL, Leesmee en Het Boekenatelier.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment