Recensie Hope Again – Mona Kasten (Again #4)

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
Genre: Feelgood, Roman
Bladzijdes:
416
Prijs: € 20,00
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgeverij, waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Everly Penn was nooit van plan verliefd te worden, en al helemaal niet op haar docent. Maar Nolan Gates is charmant, intelligent en sexy, en de enige die Everly de duistere gedachten kan laten vergeten die haar sinds haar kindertijd wakker houden. Hoe beter ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt. Uiteindelijk wil ze niets liever dan zichzelf helemaal openstellen voor hem. Maar wat ze niet weet is dat achter Nolans levenslustige karakter een geheim schuilgaat dat hun liefde voorgoed zou kunnen vernietigen, voordat die zelfs maar is begonnen.

Mijn mening

Dat ik fan was van de Again serie van Mona Kasten kon je al lezen in mijn recensies van de eerste drie delen Begin Again, Trust Again en Feel Again en nu is dan ook eindelijk het vierde deel Hope Again uitgekomen in Nederland. Het vierde deel is ook weer een cadeautje voor het oog en past perfect bij de eerdere delen. De kleuren matchen en staan prachtig naast elkaar in de kast.

In Hope Again lezen we over Everly. Everly woont ook in Woodshill en heeft vooral het gevoel dat ze er alleen voor staat. Ze heeft wel vrienden en vriendinnen, maar heeft niet het gevoel dat ze hen kan vertellen wat er écht door haar heen gaat en wat ze allemaal heeft mee gemaakt in haar verleden. Haar docent Nolan lijkt de enige die haar kan doorgronden en waarmee ze durft te praten over haar verleden. Hij biedt een luisterend oor en is er telkens wanneer ze hem het hardste nodig heeft, maar ze hebben beide een verleden waar ze nog dagelijks tegen vechten. Kan dit wel meer worden dan een vriendschap? Zullen ze hier samen uit kunnen komen?

Daarna draaide hij zich om, liep mijn flat door en trok de deur open. Zonder zich nog één keer om te draaien sloeg hij de deur achter zicht dicht. En daarmee brak hij mijn hart.

Een groot deel van de personages in Hope Again kennen we al en het voelt dan ook als thuis komen. De vriendengroep begint vertrouwd te worden en je wilt er zo graag bij horen. Hoewel Everly ook in de eerdere delen voorbij komt, kon ik mij weinig over haar herinneren. Ik moest in dit deel dus eerst kennis maken met haar en haar verleden en dit haalde wat vaart uit het verhaal. Ik kon haar niet zo doorgronden en vond haar op sommige punten een beetje vervelend, vooral met betrekking tot haar moeder en haar nieuwe relatie, later in het verhaal als de geschiedenis wat meer vertelt wordt kun je dit beter begrijpen, dit had misschien wat eerder naar voren moeten komen op de een of andere manier.

De thema’s in Hope Again zijn hartverscheurend en tegelijkertijd ook realistisch. Als er iets is wat Mona Kasten goed kan is het het omschrijven van persoonlijke problemen, onzekerheden en trauma’s van de personages. Dat is ook weer in dit deel zo. Ze beschrijft het met de nodige precisie, maar gaat nergens te diep op in. Daarnaast is ook de chemie tussen Nolan en Everly heel realistisch geschreven en kan ik mij echt heel goed vinden in het afstoten van iemand om jezelf te beschermen. Het maakte het verhaal voor mij nog realistischer en maakte dat ik door het boek vloog. Het is weer geschreven als een film en je ziet de passages echt voor je gebeuren. Soms wil je de personages door elkaar schudden en soms wil je ze gewoon even omhelzen en vertellen dat alles goed komt en het leven er morgen beter uit ziet.

Hoewel ik dit deel niet het beste deel van de serie vind, heb ik wel onwijs genoten van het boek. Ik vond het onwijs fijn om weer even in Woodshill te zijn en oude bekende weer tegen te komen. Mona Kasten blijft mij verbazen met hoe ze afzonderlijke verhalen toch weer samen brengt en het logisch blijft dat het op die manier gebeurd. Ik kijk nu al uit naar het vijfde deel. Het vijfde deel zal gaan over Blake, die wij in dit boek al veel naar voren zagen komen. Blake heeft een stukje van mijn hart gestolen en ik kijk dan ook erg uit naar dit deel. Dream Again zal uitkomen in juni 2021.


Ben jij al bekend met de Again serie van Mona Kasten? Welk deel was tot dusver jouw favoriet?

Geef een reactie

CommentLuv badge