Recensie Trust Again – Mona Kasten (Again #2)

Uitgeverij: Boekerij
Genre: Roman/feelgood
Bladzijdes: 416

Prijs: € 20,00
Waardering:★★★★★

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij, waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens anders ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Mijn mening

Na het succes van het eerste deel van de Again-serie van Mona Kasten, Begin Again, is nu dan eindelijk het tweede deel ook uitgekomen in Nederland; Trust Again.

In Trust Again volgen we Dawn Edwards, die we al leerde kennen in het eerste deel als beste vriendin van Allie. Dawn heeft mannen volledig afgezworen sinds ze haar ex betrapte met een ander in bed. Ze is ontzettend bang om weer gekwetst te worden bij het aangaan van een nieuw relatie. Spencer, die steeds toenadering zoekt en tot over zijn oren verliefd is op Dawn, wordt om die reden dan ook steeds afgewimpeld. Als een spel draaien de twee steeds om elkaar heen Spencer vraagt haar uit en Dawn zegt nee, terwijl beide weten dat er eigenlijk wel meer is. Tot Dawn per toeval het geheim van Spencer ontdekt. De twee beginnen naar elkaar toe te groeien en beginnen elkaar te vertrouwen. Er ontstaat een relatie van geven en nemen en het ontnemen van angst.

Ook met dit boek heeft Mona Kasten mij weer aangenaam verrast. Het eerste deel vond ik ontzettend goed, ik vloog daar echt doorheen en was echt van Allie en Kaden gaan houden. Nu ik het tweede deel uit heb vind ik deze waar mogelijk zelfs nog beter. De personages zijn beter uitgedacht en de liefdesrelatie is realistischer. Ik kon mij op elk mogelijk vlak identificeren met Dawn dat het bijna eng werd. Voor mij persoonlijk gaf dat het boek een nog diepere lading, die de schrijfster nooit voor mogelijk had kunnen houden. Ze hield mij een spiegel voor en liet mijn ‘gang van zaken’ zien. De angst voor het aangaan van een nieuwe verbinding, het leren vertrouwen van iemand en het inzien dat niet iedereen erop uit is om jouw te kwetsen. Het was een mooie, maar intense ervaring bij het lezen van een boek dat ik nog niet eerder heb mee gemaakt.

Ook vond ik het fijn om te zien hoe de vriendschap van Dawn en Saywer zich ontwikkelde. Saywer was een interessant bij personage die we gelukkig in het derde deel mogen gaan ontdekken. Ben erg benieuwd naar wat voor verhaal dat wordt. Ook was het natuurlijk een cadeautje voor mij om Allie en Kaden af en toe weer voorbij te zien komen!

Je kunt tijdens het lezen ook merken dat Mona Kasten gegroeid is. Alles wat ik aan haar schrijfstijl fijn vond is nu even net iets beter. Ik waande mij echt in Woodshill en vond het ontzettend fijn om weer terug te zijn op de campus.

Mona Kasten zorgt er eerst voor dat je verliefd wordt op het verhaal en geeft je daarna de personages om van te gaan houden. Deze serie is een absolute must read voor deze zomer!


Ben jij al bekend met de Again-serie van Mona Kasten?

Geef een reactie

CommentLuv badge