Recensie Feel again – Mona Kasten (Again #3)

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 368

Prijs: € 24,99
Waardering:★★★★★

Ik heb dit boek gekregen als recensie exemplaar van de uitgeverij, waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Sawyer Dixon is jong, stoer – en een buitenstaander. Sinds de dood van haar ouders heeft ze voor niemand meer haar hart opengesteld. Dat verandert als ze Isaac Grant ontmoet. Met zijn nerdbril en vreemde kleding is hij eigenlijk precies het tegenovergestelde van het type waar Sawyer voor valt. Wanneer Isaac, die klaar is met het singlebestaan, haar om hulp vraagt, sluiten de twee een deal: Sawyer verandert Isaac in een bad boy en mag zijn ontwikkeling vastleggen als fotoproject voor haar studie.
Maar Sawyer had niet verwacht dat Isaac en zij zulke intense gevoelens voor elkaar zouden krijgen.

Mijn mening

Na Begin again en Trust again is hier nu eindelijk het derde deel vertaald in Nederland, namelijk Feel again.

In Feel again volgen we Sawyer. Sawyer is al een beetje voorbij gekomen in de eerdere delen, ze is de kamergenoot van Dawn. Sawyer studeert fotografie en heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Haar hele leven laat ze niemand binnen en heeft ze alleen haar zus Riley nodig in haar leven. Hun vader en moeder zijn ze op jonge leeftijd verloren en hun tante Melissa heeft het ze daarna alles behalve makkelijk gemaakt.
In de voorgaande delen kwam Sawyer als een stoere meid over die zich niets van anderen en hun mening aantrekt. Ze showt haar lichaam en heeft de ene one night stand na de anderen. In Feel again kom je achter haar verleden en haar onzekerheden.

We zijn niet wat ze over ons zeggen, Sawyer. Laat je dat vooral niet aanpraten.’

Isaac Grant is een echte nerd. Isaac is opgegroeid in een grote familie op de boerderij. Hij heeft altijd veel geholpen op de boerderij, maar dit was niet wat hij voor zichzelf en de toekomst heeft gepland, dit tot het grote verdriet van zijn ouders die hem sindsdien negeren. Isaac is niet het type jongen waar Sawyer op zou vallen en daarom helpt ze hem. Zij leert hem te flirten met meiden en zij mag zijn transformatie fotograferen voor haar eindproduct, maar deze deal wordt steeds lastiger.

Van de eerste twee delen heb ik echt onwijs genoten, het tweede deel overtrof het eerste deel en ik was daardoor een beetje bang voor dit deel. Sawyer was niet het soort meisje waar ik mij zou kunnen identificeren dacht ik. Toch begon ik enthousiast aan het boek en werd ik meteen in het verhaal gezogen. Sawyer komt stoer over, maar is in werkelijkheid slechts op zoek naar liefde en familie en Isaac heeft een groot hart en is een hele lieve jongen. Het zijn personages die je in je hart sluit naarmate je verder raakt in het verhaal. Ik las dit boek uit in een weekend en was een beetje ontdaan erna. Het was een boek met een lach en een traan. Mona Kasten heeft het perfect omschreven wanneer het voor Sawyer voelt alsof ze thuis komt op de boerderij van de ouders van Isaac en de ongemakkelijkheid van Isaac heeft ze treffend beschreven.

Ik had nog nooit inwendige verwondingen gehad, maar ik betwijfelde of die pijnlijker waren dan wat ik op dat moment voelde. Het leek alsof zich duizend scherven tegelijk in mijn borstkas boorden.

Ik heb opnieuw onwijs genoten van dit deel in de Again serie. De schrijfstijl is goed, vlot en beeldend en de personages zijn om van te houden. Een boek met een lach en een traan en die je een beetje verslagen achter laat.


Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de serie van Mona Kasten. Bekijk ze via mijn persoonlijke link.

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments