Recensie Begin again – Mona Kasten (Again #1)

Uitgeverij: Boekerij
Genre: Romantiek
Bladzijdes: 400

Prijs: € 20,00
Waardering: ★★★★★

Toen Joy van Boekerij mij berichtte op Instagram met de vraag of ik ambassadeur wilde worden van deze serie twijfelde ik geen seconde. Wat een eer! Ik heb dit boek opgestuurd gekregen van Boekerij, maar dit beïnvloed natuurlijk op geen enkele manier mijn recensie. Wel wil ik Boekerij nogmaals bedanken voor het vertrouwen!

Waar gaat het boek over?

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.
Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Allie Harper wil helemaal opnieuw beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.
Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Alle dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe- en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan de regels van Kaden kan houden.

Wat vind ik er van

Begin Again vertelt het verhaal van Allie en Kaden. Allie lijkt halsoverkop naar Woodshill vertrokken te zijn en heeft moeite met een woonruimte te vinden. Kaden heeft een kamer te huur en zo komt ze bij hem terecht. Kaden wilt eigenlijk helemaal niet samenwonen met een meisje, maar Allie kan erg overtuigend zijn. Ze krijgt de kamer onder voorwaarden van absurde, regels; niet praten over wijfendingen, hou je mond als hij een chickie meeneem en de twee komen in geen enkel geval bij elkaar in bed terecht. Natuurlijk beginnen ze zich tot elkaar aangetrokken te voelen en moeten ze omgaan met hun gevoelens voor elkaar terwijl ze tegelijkertijd proberen te vechten tegen hun duistere verleden.

Al na het allereerste hoofdstuk van dit boek was ik fan. Fan van de schrijfstijl van Mona Kasten, maar ook van de personages. Het verhaal an sich is niet per se uniek, sterker nog deze verhaal setting vind je wel vaker in boeken; een onzeker en gekwetst meisje en een bad boy. Toch blijft dit verhaal niet zo oppervlakkig als je nu zou denken en zitten er veel leuke en bijzondere wendingen in het verhaal.

Ik heb onwijs genoten van dit verhaal. Het is een boek dat je mee sleept en vervolgens niet meer los laat. Je moet het uit lezen omdat je moet weten hoe het eindigt tussen Allie en Kaden. Na het lezen van de achterflap wist ik direct al dat ik dit verhaal goed zou vinden, maar ik had niet verwacht dat ik zo zou vallen voor Kaden White. Zijn verhaal trok mij aan en achter zijn verbitterde muur bleek een karakter te zitten die ik niet had verwacht. De personages zijn goed uitgewerkt en hun verleden komt precies op de juiste snelheid aan het licht, maar niet alles aan dit boek is zwaar beladen want het heeft ook een portie natuurlijke humor waar ik absoluut van hou in boeken.

Je bent niet kapot, Kaden. Alleen een beetje verbogen. En het is niet zo dat het niet weer te repareren valt.

Het plot van dit boek vind ik erg goed. De personages zijn goed uitgedacht en ik heb onwijs veel zin in de vervolg delen. Helaas zullen Allie en Kaden hierin geen hoofdrol meer spelen, wat ik stiekem wel gehoopt had. Begin again is een cadeautje voor de mensen die van het romantische genre houden. Daarnaast is dit boek perfect voor iedereen die genoten heeft van de Verkikkerd serie van Lisette Jonkman.

Ben jij al bekend met de Again serie van Mona Kasten? Zou je hem willen lezen?

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment