Recensie Onbegrensde liefde – Lisette Jonkman (Onbreekbaar #2)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Feelgood 
Bladzijdes:
304
Prijs: € 19,80
Waardering:★★★★★

Waar gaat het boek over?

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met Benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in een rap tempo serieuzer tussen hen, hoewel Abby zich blijft afvragen of ze wel toe is aan een nieuwe relatie. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, breekt Ferdi haar hart en staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

Mijn mening

Na het lezen van Buren with benefits moest ik natuurlijk meteen door naar het tweede deel uit de serie. Onbegrensde liefde is het tweede deel uit deze romantische serie.

In het eerste deel leren we Abby en Ferdi goed kennen en hebben we kunnen lezen hoe zij om elkaar heen draaien. De serie wordt gecategoriseerd als feelgood boek, maar er komen ook wat zwaardere thema’s aan bod. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het leven van Ferdi en Abby. In het tweede deel gaat hun verhaal verder.

Abby timmert steeds meer aan de weg als model en krijgt steeds leukere en grotere opdrachten. Ondertussen is Ferdi druk bezig met zijn bezitterige ex Merle en probeert hij zijn tegenvallende studieresultaten weer op te krikken. Ondertussen proberen Abby en Ferdi duidelijk te maken dat ze elkaar niet nodig hebben, maar wie houden ze nou eenmaal voor de gek? Die twee zijn smoorverliefd op elkaar en hebben elkaar nodig. Ze willen zich wel aan elkaar overgeven, maar kan dat nog wel? Is hun liefde voor elkaar wel genoeg?

Net als de eerdere boeken van Lisette Jonkman leest ook dit boek weer als een trein. De hoofdstukken wisselen zich af tussen Abby en Ferdi waardoor je met beide personages goed kunt mee leven. De schrijfstijl van Lisette is prettig en ondanks dat er ontzettend veel gebeurd in het verhaal en de emoties je om de oren vliegen is het erg realistisch en kun je de personages goed volgen en sluit je ze beide in je hart. Aanvankelijk vooral Abby, maar hoe meer je leest over Ferdi hoe meer je hem ook in je hart sluit ondanks dat hem veel te verwijten valt van de situatie.

Ook in dit boek is weer veel humor van Lisette Jonkman te vinden. Dit zorgt er voor dat de verhalen niet te zwaar vallen en dat kan ik waarderen aan haar verhalen. Toch lees je haar boeken wel met een lach en een traan, hoewel ik de traan heftiger ervaarde bij de Verkikkerd-serie. Ik heb wederom genoten van dit deel en kan niet wachten om in het derde en tevens het laatste deel te beginnen. In dit deel verhuist Abby naar de andere kant van de wereld voor haar modellencarrière. Hopelijk vinden Ferdi en Abby elkaar weer terug in dit laatste deel.


Nieuwsgierig geworden naar dit boek van Lisette Jonkman? Je kunt hem bekijken via onderstaande link.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment