Recensie Op gevoel – Lisette Jonkman (Onbreekbaar #3)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Feelgood 
Bladzijdes:
276
Prijs: € 20,99
Waardering:★★★★★

Waar gaat het boek over?

Abby en Ferdi are history. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om Victoria’s Secret-model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is; het verenigingsleven is niet wat hij had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan. Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Mijn mening

Na het dichtslaan van Onbegrensde liefde wist ik dat ik direct door moest gaan met het derde deel. Ik vroeg mij af of Abby en Ferdi weer samen zouden komen en hoe zou het Abby afgaan aan de andere kant van de wereld?

Na alles wat er gebeurd is zijn Ferdi en Abby definitief uit elkaar. Terwijl Abby is verhuist naar de andere kant van de wereld om daar te werken aan haar modellencarrière stort Ferdi zich op het studentenleven en is hij aan het daten geslagen. Alles om Abby te vergeten, maar dat zegt hij natuurlijk niet want hij heeft het zelf ontzettend verpest.

Na het lezen van de eerste twee delen kun je niet anders dan Abby en Ferdi in je hart sluiten. Het zijn personages waar je even aan moet wennen en ze moet leren kennen, maar als je door de harde lagen heen bent ga je ze leren waarderen.

Op gevoel is verdeeld in delen en deze gaan afwisselend over Abby en Ferdi. Het is leuk om het modellen leven van Abby te volgen in Dubai. Ik weet zelf niet zoveel over de modellenwereld, maar vind het allemaal wel realistisch overkomen. Hoewel het genre feelgood is, is haar leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn en komt niet alles haar aanwaaien. Ze maakt heftige dingen mee en krijgt veel te verduren in Dubai, maar ook als ze terug in Nederland is gaat het haar niet allemaal even goed af. Het geeft het verhaal wat diepgang, maar is wel heftig om over te lezen. Gelukkig wisselt het zich snel af met de nodige dosis humor van Lisette Jonkman.

Op gevoel is een goed einde van de serie. De schrijfstijl van Lisette Jonkman is heerlijk en ook dit deel las ik weer binnen een weekend uit. Door de diverse thema’s krijgt dit einde een mooie diepgang en ga je nog meer van de personages houden. Het is jammer dat hiermee de serie rondom Ferdi en Abby ten einde komt en we waarschijnlijk ook niet meer zullen lezen over de studenten in Het Fort. Wat mij betreft zijn deze series klaar om verfilmd te worden.

Ferdi in Nederland mist Abby ontzettend, maar weet dat hij het zelf volledig verpest heeft. Ze was duidelijk genoeg toen ze zei dat ze hem nooit meer wilde zien. Maar wat mist hij haar! Het daten gaat hem niet goed af, het zijn leuke meiden, maar ze zijn geen Abby en ook het verenigingsleven past hem steeds minder goed.


Heb jij de Onbreekbaar-serie al gelezen?

Geef een reactie

CommentLuv badge