Recensie Buren with benefits – Lisette Jonkman (Onbreekbaar #1)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Feelgood 
Bladzijdes: 244

Prijs: € 20,99
Waardering:★★★★

Waar gaat het boek over?

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerij buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteden geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Mijn mening

Na het lezen van de Verkikkerd serie van Lisette Jonkman wist ik al direct dat ik fan was van haar schrijfstijl en humor. De boeken lezen lekker weg, maar bevatten ook een aantal zware, maar zeer mooi beschreven thema’s. Ik wist dat ik toen de Onbreekbaar serie ook moest lezen, maar kwam er steeds niet aan toe. Nu besloot ik er dus eindelijk eens aan te beginnen.

Buren with benefits is het eerste deel uit deze driedelige serie die gaat over Ferdi en Abby. Beide personages leerde we al kennen in de Verkikkerd serie, maar volgde hun verhaal vanaf een afstandje. De Onbreekbaar serie draait helemaal om Ferdi en Abby (en zij draaien om elkaar heen).

Net als de eerdere gelezen boeken van Lisette Jonkman las ik dit boek ook weer in een weekend uit. Wel moest ik even wennen aan de namen weer want het was tenslotte al een tijdje gelezen dat ik de Verkikkerd serie las. Waar ik mij meteen bevriend voelde met Lucy en verliefd werd op Kikker, moest ik aan Abby en Ferdi even wennen, maar als je ze beide leert kennen zijn ze niet zo stoer als ze zich voordoen. Abby moet hard werken om rond te komen en komt nogal gehavend uit haar vorige relatie. Ferdi is eerstejaars student en doet alles wat een student doet; hij drinkt bier met zijn vrienden, wind elke vrouw om zijn vingers en neemt ze het liefst ook allemaal mee naar huis, maar zo oppervlakkige jongen is het niet en ook hij heeft een diepere laag. Wanneer hij Abby beter leert kennen verliest hij zijn interesse in elke andere vrouw en vergelijkt hij ze ongewenst allemaal met Abby. Echter wind hij Abby niet zo makkelijk om zijn vingers en moet hij hard werken om toegang te krijgen tot haar gehavende hart.

De perspectieven wisselen zich af per hoofdstuk en we leren dus zowel de gedachtes van Ferdi als van Abby echt kennen. Dat maakt dat je liefde gaat voelen voor beide personages en dat is wel nodig in een verhaal als dit.

De schrijfstijl van Lisette Jonkman is weer zoals vertrouwd en leest erg lekker weg. Het boek leest als een trein en bevat naast diepgang ook weer de nodige humor die Lisette goed weet te verwerken. Ik wist al dat ik graag de boeken van Lisette Jonkman lees en dat is na dit boek niet veranderd. Ik ga snel verder in het tweede en derde deel.


Ben je ook op zoek naar heerlijke feelgood boeken met de nodige humor, maar ook met genoeg diepgang? Dan zijn de boeken van Lisette Jonkman zeker iets voor jou. Bekijk ze via mijn persoonlijke link hieronder. De Verkikkerd-serie kan ik ook zeker aanraden… Kon ik ze nog maar eens voor het eerst lezen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment