Recensie Wie denk je wel dat je bent? – Kaat de Kock

Uitgeverij: Clavis B.V.
Genre: Young Adult
Bladzijdes: 139

Prijs: € 14,95
Waardering:★★

Waar gaat het boek over?

Wat een enge vent! Dat denkt Eva als ze hem voor het eerst ziet en hij haar nastaart. Maar ze besteedt er verder weinig aandacht aan. Ze heeft haar handen en haar hoofd immers vol met haar werk in de supermarkt, haar toneelrepetities en een hoogoplopende ruzie met haar bff Jana. Tot de vreemde kerel opnieuw opduikt. En opnieuw. Als Eva uiteindelijk de moed vindt om hem aan te spreken, beweert de man dat haar leven een leugen is en dat hij haar biologische vader is. En dan wordt het pas echt akelig…

Mijn mening

Als je de omschrijving leest heeft dit boek alles wat een spannende young adult thriller moet hebben. Wie denk je wel dat je bent is mijn eerste kennismaking met Kaat de Kock en ik was dan ook erg nieuwsgierig om er eindelijk in te beginnen.

In Wie denk je wel dat je bent volgen we Eva. Eva is een achttienjarig meisje dat nog thuis woont, fulltime werkt in de supermarkt en daarnaast op een toneelvereniging zit. Eva is een vrij gewoon meisje met een vrij gewoon leven. Op een dag loopt ze tegen een vreemde man aan die haar na kijkt en daarna blijft opduiken in haar leven. De man beweert dat hij haar biologische vader is, maar dit is toch niet waar…?

Hoewel Eva achttien jaar is komt ze in het verhaal redelijk naïef over en lijkt ze eerder vijftien/zestien. Hierdoor komt het verhaal op sommige momenten niet helemaal realistisch over, zeker niet als het over gevoelens of verliefdheid gaat. Als je dat laat varen is Eva wel een leuke personage om over te lezen en heeft Kaat de Kock haar goed weten te vatten in het toch wel korte verhaal. Je kunt je goed inleven in haar personage. De andere personages blijven redelijk vlak waardoor je niet echt een zinnig woord over ze kan zeggen.

Het verhaal leest snel weg en doordat het weinig bladzijdes bevat heb je het eigenlijk zo uit. Niet het hele verhaal komt even realistisch over, maar de spanning bouwt zich mooi op en houdt je gedachte bij het verhaal. Hoe meer je richting het eind komt, hoe spannender het wordt. Het plot was voor mij wel een verassing en zag ik niet aan komen. Waar Eva in het hele boek redelijk kinderlijk over komt lijkt ze in het plot juist volwassen en goed na te denken en overziet ze de situatie. Het plot heeft voor mij het verhaal gered, maar ik kan me voorstellen dat dit verhaal voor de doelgroep wel realistisch en spannend over komt.

Al met al heeft Kaat de Kock een goede young adult thriller neergezet die waarschijnlijk door de jongere lezer goed wordt ontvangen. Hoewel het boek op mij niet de indruk heeft gemaakt die ik had gehoopt, ben ik wel benieuwd naar het andere werk van Kaat en ga ik zeker ook binnenkort haar andere boeken lezen.


Wil jij Wie denk je wel dat je bent lezen? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge