Recensie De academie – Astrid Boonstoppel

Uitgeverij: Blossom Books B.V.
Genre: Young Adult
Bladzijdes: 324

Prijs: € 18,99
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie! Waarvoor mijn dank, dit beïnvloedt natuurlijk op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.
Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Mijn mening

Toen ik de omschrijving van De Academie las wist ik meteen dit boek moet ik lezen! De mysterieuze omschrijving sprak mij direct aan. Mysterie is ook het woord wat ik over houd na het lezen van deze geweldige young adult.

De Academie wordt verteld vanuit drie personages. Het grootste gedeelte van het verhaal wordt verteld vanuit Em. Em is een talentvol en ambitieus meisje dat het geluk heeft dat ze is toegelaten op De Academie. Ze is op zoek naar het hoogst haalbare, wat dit dan ook mag zijn.
Naast Em lezen we ook vanuit Isabella Recourt, zij leidt samen met Frédéric De Academie. Isabella ziet er altijd tiptop uit en is de prachtige, standvastige, maar volgzame vrouw die naast Frédéric staat. Tijdens het lezen grijpt het mysterieuze gevoel je bij de keel, je voelt de onderhuidse spanning en je moet weten wat er zich afspeelt op De Academie.
Als je de spanning dan nog niet genoeg voelt dan zijn er ook nog de dagboek stukjes van een onbekend persoon. Wie is dat en wat heeft zij meegemaakt? Tijdens het lezen komen er alleen maar meer en meer vragen bij.

De schrijfstijl van Astrid Boonstoppel is uitnodigend. Ze weet de sfeer goed te omschrijven en zorgt ervoor dat het onder je huid gaat kruipen en pas wanneer het daar zit geeft ze je steeds een stukje meer informatie. Door haar manier van schrijven zie je het huis en de ontvangsthal goed voor je.

Waar de schrijfstijl perfect is, missen sommige personages voor mij nog wel wat diepgang. Wat mij betreft had het boek wel 20 pagina’s langer kunnen zijn als daarbij de personages en hun relatie wat meer diepgang had gekregen. Maakt dat het verhaal slecht? Absoluut niet, de mysterie, het verhaal, de feministische boodschap en toch ook het plot maken het meer dan goed. Veel mensen geven aan dat ze het verhaal voorspelbaar vonden, maar dat vond ik gelukkig niet, al vond ik wel toen het plot begon dat het mij redelijk snel duidelijk was hoe of wat. Deze young adult steekt goed in elkaar, roept vragen op en maakt mij bovenal nieuwsgierig naar haar debuut Dit is hoe het ging. Boonstoppel heeft er een fan bij!


Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek van Astrid Boonstoppel? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge