Recensie Het huis zonder einde – Daniëlle Bakhuis

Uitgeverij: Van Goor
Genre: Young Adult
Bladzijdes: 136

Prijs: € 12,99
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie, waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed uiteraard op geen enkele manier mijn mening!

Waar gaat het boek over?

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Mijn mening

Vorig jaar las ik Clownsnacht van Daniëlle Bakhuis en was ik echt direct fan. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik hoorde dat Daniëlle weer een jeugdhorror uit bracht.

In Clownsnacht volgen we Fara die gaat oppassen bij de familie Zuiderduin in Westerdam. Het leuke aan Het huis zonder einde is dat we weer terug keren naar Westerdam. Het huis zonder einde gaat over Samira. Samira gaat met haar vrienden naar een Halloweenfeest in het Woud van Westerdam. Wanneer ze aan komen is de opkomst maar gering, ze maken elkaar bang door spookverhalen te vertellen rondom het kampvuur. Wanneer iedereen een beetje bang is, is er nog een rondleiding door het oude landhuis, Het huis zonder einde. Had haar oma haar niet altijd gewaarschuwd voor dit huis? Haar nieuwsgierigheid wint het en ze gaat toch naar binnen.

Het huis zonder einde begint ijzersterk met een brief aan jou als lezer. De brief voert de spanning op en maakt je als lezer direct nieuwsgierig.

Ook dit verhaal gaat een eigen plek vinden in je hoofd. Het zal zich ergens in een hoekje verstoppen, zodat je er niet altijd bij kunt. Je zult denken dat het er niet meer zit, misschien zelfs opgelucht zijn, maar weet dat het zich allang heeft genesteld. Sommige woorden zullen je jaren later nog koude rillingen geven.

Daarna komt de vragenlijst waarin je je naam moet aangeven en je angsten moet aanvinken. Zullen al deze angsten ook in dit verhaal voor komen? Dat wordt spannend!

Dan begint het verhaal. De aanloop is rustig om even de personages te introduceren. De spanning is onderhuids wel al voelbaar en maakt dat je door de bladzijdes heen vliegt. Je moet weten wat er in dat oude landhuis gebeurd en welke urban legends Daniëlle deze keer verwerkt heeft. Zodra Samira het landhuis betreedt, blijkt het geen amateur spookhuis te zijn. Samira probeert zichzelf continue wijs te maken dat het allemaal nep is en dat het acteurs zijn, maar is dit wel zo?

De schrijfstijl van Daniëlle Bakhuis is fijn en vlot om te lezen. Je vliegt door de bladzijdes heen en de spanning bouwt zich geleidelijk op en kruipt echt onder je huid. Ik wist al dat ik fan was van deze schrijfstijl en was dat weer. Door de schrijfstijl voelt het bijna alsof je zelf in het huis rondloopt en je wilt elke keer tegen Samira praten en haar zeggen iets niet te doen.

Het huis zonder einde is een spannende jeugdthriller die menig jongeren wakker zal houden uit hun slaap. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en de spanning kruipt echt onder je huid. Zelf vond ik hem niet zo spannend als Clownsnacht, maar hij is zeker weer geslaagd. Daniëlle Bakhuis doet het weer!


Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis? Bekijk hem via mijn persoonlijke link.

Geef een reactie

CommentLuv badge

4 comments