Recensie De laatste getuige – Jilliane Hoffman(Townsend & Falconetti #2)

Uitgeverij: de Fontein
Genre: Thriller
Bladzijdes: 287

Prijs: € 19,99
Waardering:★★★

Waar gaat het boek over?

Het politiekorps van Miami wordt opgeschrikt door een ongebruikelijke reeks moorden: agenten uit de eigen gelederen worden omgebracht, waarbij de plaats delict steeds duidelijk in scène is gezet. De politie herkent de hand van een seriemoordenaar en zet rechercheur Dominick Falconetti op de zaak. Zijn vriendin en openbare aanklager C.J. Townsend wordt aan het team toegevoegd, aangezien zij enkele jaren geleden het onderzoek leidde naar de beruchte lustmoordenaar Cupido en hem achter de tralies zette.

Maar nu, drie jaar later, is de terreur terug in de straten van Miami en jaagt er iemand op de politie. Details op de plaatsen delict en een ontvoering van een drugsbaron lijken te wijzen op een mogelijk verband met interne corruptie en een drugsoorlog, maar al spoedig begint C.J. te vermoeden dat er een geheel ander motief is, waarom de agenten zo bruut worden vermoord. Een motief dat zij echter nooit kan openbaren, want als zij dat geheim zou onthullen, wordt een beestachtige moordenaar onmiddellijk op vrije voeten gesteld. C.J. zal haar vroegere belager en kwelgeest op haar eigen terrein, in de rechtszaal, moeten bestrijden, waarbij zij haar carrière, haar relatie en zelfs haar leven op het spel zet.

Mijn mening

De laatste getuige is het vervolg op het eerste deel uit deze serie over C.J. Townsend en Falconetti. Het eerste deel vond ik een zenuwslopende thriller waarin de personages goed waren uitgewerkt en waarbij je gewoon merkte dat de schrijfster verstand van zaken had. Ik keek dan ook erg uit naar dit tweede deel.
C.J. Townsend werkt nog steeds als openbaar aanklager in Miami en is gespecialiseerd in zware delicten. In de laatste getuige kruist opnieuw de seriemoordenaar William Rupert Bantling haar pad. Bantling zit in de dodencel te wachten op zijn executie. Als er in Miami een reeks politiemannen op gruwelijke manier worden vermoord, wordt de link gelegd naar Bantling omdat alle agenten bij zijn zaak betrokken waren. Bantling lijkt vanuit de dodencel nog steeds alle touwtjes in handen te hebben en laat C.J. Townsend bang, doodsbang achter.

Waar ik bij het eerste deel direct in het verhaal werd gezogen gebeurde dit helaas deze keer niet. Het boek komt traag op gang en het tijdsverloop is mij niet helemaal duidelijk. Soms lijken er dagen of weken tussen de hoofdstukken te zitten en soms gebeurt er heel veel op een avond. Toch zat ik na verloop van tijd wel helemaal in het verhaal en moest ik weten hoe het zou aflopen. Het einde is direct weer een trigger voor het volgende deel. Ik ben heel blij dat ik deze boeken lees wanneer de vervolg delen al uit zijn gekomen dan hoef ik niet te wachten.

Je merkt ook in dit deel dat Jilliane hoffman verstand van zaken heeft en dat ze werkervaring heeft als officier van justitie in Miami en dat maakt ook dit boek weer ontzettend interessant en leerzaam om te lezen. Het is fijn om te weten of de regels in het boek ook kloppen en daar geloof ik wel in bij dit boek.

Na het eerste deel gelezen te hebben viel dit boek een beetje tegen. Het was zeker geen slecht deel, maar het was ook niet op hetzelfde niveau. De spanning kwam laat op gang, maar het was alsnog vermakelijk en spannend om te lezen. Ik kijk er naar uit om binnenkort De snijkamer te lezen om te weten te komen hoe het verder gaat met C.J. Townsend.


Ben je nieuwsgierig geworden naar De laatste getuige van Jilliane Hoffman? Je kunt hem bekijken via mijn onderstaande persoonlijke link. Dit is een affiliate link. Kost jou niets extra’s, maar levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge