Recensie Vergelding – Jilliane Hoffman (Townsend & Falconetti #1)

Uitgeverij: de Fontein
Genre: Thriller & Spanning
Bladzijdes: 384

Prijs: € 19,99
Waardering:★★★★

Waar gaat het boek over?

Chloe Larson wordt op een avond in haar New Yorkse appartement overmeesterd door een man met een clownsmasker op. Hij verkracht en mishandelt haar en laat haar voor dood achter. Ze overleeft de aanval en besluit de stad te verlaten om in Miami onder de naam C.J. Townsend een nieuw leven op te bouwen.
Twaalf jaar later zaait de seriemoordenaar Cupido angst onder de bevolking na een raaks verkrachtingen en moorden op jonge blondines. Wanneer C.J. Townsend, die inmiddels assistent-procureur is, geconfronteerd wordt met de verdachte, herkent ze de stem van haar toenmalige verkrachter. Ze zweert dat ze niet zal rusten voor hij in de dodencel zit. Vergelding? Of gerechtigheid? Maar Cupido is een genadeloze tegenstander en heeft zelf ook nog enkele trucs achter de hand.

Mijn mening over het boek

Dit boek is al verschenen in augustus 2004, maar ik had het nog niet eerder gelezen. Sterker nog ik had nog niet eerder gehoord van deze schrijfster tot ik bij uitgeverij de Fontein een recensie-exemplaat aanvroeg van het boek Regels van het spel van Jilliane Hoffman. Bij het aanvragen had ik niet door dat dit een deel was uit een serie en ik besloot eerst de eerdere delen te lezen. En daar heb ik nog geen spijt van gehad.

Het boek begint meteen al goed en zit vol spanning. Het boek is opgedeeld in drie delen; de verkrachting, Chloe haar nieuwe leven en tot slot de uitkomst en de weg van de rechtszaak.

Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken. Het is te merken in het boek dat de auteur kennis van zaken heeft en je leert een hoop over de rechtsgang in Amerika. Hoewel de start van het boek wat langdradig lijkt beschreven is het wel nodig om de personage Chloe later in het verhaal beter te begrijpen.

Hoffman heeft een vlotte en fijne schrijfstijl die snel leest en er voor zorgt dat je ook daadwerkelijk blijft lezen. De auteur laat niets aan de verbeelding over en zorgt ervoor dat je soms met je neus boven op de feiten staat. De personages zijn goed uitgewerkt, hoewel sommige wat oppervlakkig blijven. Chloe, de deskundige aanklager die gerespecteerd wordt door de wereld waarin ze werkt. William Rupert Bantling, de gladde, angstaanjagende dader die je kippenvel bezorgd tijdens het lezen. Dominick Falconetti, de altijd hardwerkende rechercheur die alles eraan doet om de waarheid boven tafel te krijgen.
Vooral die laatste had van mij wel wat meer diepgang mogen krijgen, we leren hem wat oppervlakkig kennen.

Hoffman weet de spanning goed op te bouwen en vast te houden gedurende het boek. Richting het einde zag ik het plot wel een beetje aan komen, maar toen deze eenmaal daar was kwam het toch als een grote schok.

Vergelding is een zenuwslopende thriller waarin de personages goed zijn uitgewerkt en het verhaal klopt. Het is een oprechte pageturner die mij nog nieuwsgieriger maakt naar de volgende delen!


Ben je nieuwsgierig geworden naar Vergelding van Jilliane Hoffman? Je kunt hem bekijken via mijn onderstaande persoonlijke link. Dit is een affiliate link. Kost jou niets extra’s, maar levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge