Recensie Koud zonder jou – Igor Znidarsic (Bianca van Dijk #3)

Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes: 320

Prijs: € 15,99
Waardering:★★★★

Dit boek heb ik gekregen via de uitgeverij, waarvoor mijn dank! Dit beïnvloed echter op geen enkele manier mijn recensie.

Waar gaat het boek over?

Terwijl Bianca in haar privéleven worstelt met spanningen in haar gezin, worden er binnen een paar weken in de Achterhoek twee vrouwen vermoord. Het ene slachtoffer is omgebracht met messteken, de ander door verdrinking. Ondanks intensief speurwerk van recherche-duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager blijft de toedracht een mysterie.
Wanneer in dezelfde regio een derde lijk in een greppel wordt gevonden, vermoeden rechercheurs Bianca en Joris dat het hier om één dader gaat. De drie slachtoffers waren stevige vrouwen met lang blond haar en begin veertig.
Bianca en Joris zijn vastbesloten de dader te vinden, maar voor het achterhalen van de waarheid wordt een forse prijs betaald…

Mijn mening over het boek

Koud zonder jou is het derde deel van het rechercheurs duo Bianca en Joris, maar dit deel kan prima los gelezen worden. Ik kwam er namelijk ook pas na het lezen van dit boek achter dat het een deel uit een serie is. De andere boeken wil ik zeker nog lezen, maar ik miste voor mijn gevoel niets qua informatie uit eerdere delen.

In Koud zonder jou volgen we dus het rechercheurs duo Bianca en Joris. In de Achterhoek wordt het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in het bos. Het lichaam vertoont meerdere messteken en heeft een cijferreeks op haar onderarm staan waar niemand de betekenis van lijkt te zien. Het onderzoek heeft weinig aanknopingspunten en de politie tast compleet in het duister en dan wordt er weer een vrouw gevonden. De vrouw is om het leven gekomen door verdrinking en heeft een spelkaart in haar hand. Een derde slachtoffer bevestigd hun vermoedens: dit gaat over een en dezelfde dader. Zullen ze een volgend slachtoffer kunnen voorkomen en de dader op tijd pakken?

Igor Znidarsic heeft een fijne en beeldende schrijfstijl. De personages worden goed beschreven en je leert ze echt kennen. Hij neemt de tijd om motieven en gedachtes uit te schrijven waardoor je ze echt goed kan volgen. Wat ik vooral goed bedacht vond is dat we lezen vanuit twee personages: Bianca de rechercheur en de dader. Het is dus geen standaard thriller waarbij je het hele boek je afvraagt “Wie heeft het gedaan en waarom?”. Nee in dit boek volgen we de dader en zijn motieven net zo goed als degene die hem willen oppakken. Het geeft een unieke toevoeging aan het boek.

Naast dat we verschillende personen krijg je tijdens het lezen ook te maken met flashbacks. Ik moest hier aan het begin wel aan wennen er kwamen zoveel personages en situaties op mij af, maar al snel vond ik dit vooral interessant. Het gaf het verhaal een extra dimensie en vooral de geschiedenis van de dader was een leuke toevoeging. Je leert hem echt kennen.

Wel moet ik zeggen dat door deze manier van schrijven en verhaalvertelling een stuk van de spanning afzwakte. Gedurende het verhaal is er wel wat spanning, maar het duurt lang voor er echt wat meer spanning in het verhaal komt.

Al met al vond ik het een heerlijk boek om te lezen, het was eens wat anders. Er hadden wel wat meer elementen van spanning in kunnen zitten, maar hoe het verhaal er nu staat was op zich ook uniek genoeg. Het einde kwam als een totale verassing en Igor Znidarsic kreeg me zelfs een beetje aan het huilen. Ik ga binnenkort zeker zijn anders thrillers ook lezen want dit boek heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt.


Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar Koud zonder jou? Je kunt hem via mijn persoonlijke link aanschaffen. Laat zeker weten wat je ervan vond als je hem gelezen hebt!

Geef een reactie

CommentLuv badge