Recensie Wintermaan – Wendy Louise (Seizoenenserie 2)

Uitgeverij: Uitgeverij Wens Boeken
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 248
Prijs: € 15,00
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij en Wendy Louise in ruil voor een eerlijke recensie. Waarvoor mijn dank! Dit heeft mijn recensie op geen enkele manier beïnvloed.
Wegdromen onder een prachtige maan. Wie wilt dat nou niet?

Waar gaat het over?

Marlou Hennes vertrekt naar het Canarische eiland, Lanzarote. Samen met haar teamgenoten, Moises en Tess, werkt zij hier een winter lang als animadora. In Club Carmena leert Marlou Dani kennen. Ze valt halsoverkop voor de lekkere Lanzaroteño. Houdt hun liefde stand of vormt zijn werk als dj een probleem?
De drie vrienden besluiten mee te dingen naar de titel “Beste entertainmentteam van Lanzarote”. Het gekonkel rondom de wedstrijd zorgt echter voor onrust binnen de vriendschap.
In het licht van de Wintermaan ziet alles er weer rooskleurig uit. Zelfs bad boy Johnny heeft zijn leven gebeterd. Maar hoe oprecht is Johnny? En wint Club Carmena de felbegeerde titel? Een ding is zeker: na deze winter zal Marlou nooit meer dezelfde zijn.

Mijn mening

Na het dicht slaan van het eerste deel van de seizoenenserie, Zomerster, bleef ik achter met een warm en blij gevoel. Ik wilde dan ook snel beginnen in het tweede deel Wintermaan.

Het begin van Wintermaan begon voor mij persoonlijk een beetje rommelig. Het voelde alsof ik in het midden van het boek was begonnen en de inleiding had gemist. Ik bleef lezen omdat ik de hoop had dat het boek mij hetzelfde gevoel zou geven als het eerste deel. Het duurde even, maar gelukkig kwam dat gevoel snel opzetten.

Waar het verhaal een beetje warrig begon zette het al snel op vertrouwde manier voort. Door de fijne, vlotte en beeldende schrijfstijl van Wendy Louise waande ik mij op Lanzarote. Ik ben er zelf nog nooit geweest en toch voelt het alsof ik het eiland al helemaal ken.

Net zoals in het eerste deel weet Wendy Louise mij weer te raken met de realistische manier van schrijven. Eigenlijk zijn de gebeurtenissen in dit verhaal vergelijkbaar met het eerdere deel, maar dan wel in een geheel nieuw jasje. De wedstrijd is een leuk element in het verhaal waar je tijdens het lezen echt naar toe leeft.

Daarnaast vond ik het erg leuk om weer de oude bekende Johnny tegen te komen in het boek. Waar je in het vorige deel een bepaalde mening over hem had gevormd vertelt hij in dit boek iets meer zijn kant van het verhaal. Wat ik echt een goede toevoeging vond aan het boek.

Ondanks onze ongelukkige start tussen dit boek en mij heb ik onwijs genoten van dit boek. Ik heb de boeken van Wendy Louise in mijn hart gesloten en kijk uit naar het derde deel van de seizoenenserie, Lentezon, die in april uit komt. Ik ben benieuwd waar we dan naar toe gaan en wat de personages dan mee maken. Marlou, Mandy, Moises, Tess en Johnny waren een fijn gezelschap hopelijk zien we ze nog eens terug in het derde deel!


Ben jij al bekend met de boeken van Wendy Louise?

Geef een reactie

CommentLuv badge