Recensie Zomerster – Wendy Louise (Seizoenenserie 1)

Uitgeverij: Uitgeverij Wens Boeken
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 191
Prijs: € 10,00
Waardering:★★★★

Ik heb dit boek gekregen van de uitgeverij en Wendy Louise in ruil voor een recensie. Dit heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloed.

Waar gaat het over?

Mandy Blokdijk ziet al haar dromen in duigen vallen. Nadat ze haar toelatingsauditie voor de Academie voor Kleinkunst verknalt, breekt ze met haar jeugdliefde. Ze heeft geen idee wat ze nu met haar leven aan moet, totdat ze hoort over de animadores.
Jonge mensen die sport, spel en shows verzorgen in hotels. Mandy vertrekt naar Mallorca voor een zomer vol theater, zon, zee en sexy Spanjaarden.

Tijdens de opleiding valt ze als een blok voor haar Duitse collega Johnny. Is hun relatie bestand tegen het hectische leven van een vakantie entertainer? Of is het toch de sensuele Spaanse paardrijinstructeur Rafael die roet in het eten gooit?

Mijn mening

Toen ik dit boek tussen mijn post vond kreeg ik direct een zomers gevoel. De kaft en de titel doen vermoeden dat het een heerlijk zomers boek is. Ik besloot het boek te lezen in de winter, omdat ik zo verlangde naar de zomer. Geen seconde spijt van gehad!
Zodra je begint met lezen wordt je mee getrokken in het verhaal van Mandy. De vlotte en humoristische schrijfstijl van Wendy maakt dat je geniet van het verhaal en dat je het wilt uitlezen.

Het verhaal komt realistisch over waardoor je de emoties als verliefdheid, onzekerheid en liefdesverdriet zelf mee lijkt te maken. Dat kan haast ook niet anders want zo’n 80% van de boeken is waargebeurd, wat ik weer een leuk feitje vind bij het boek. De verschillende personages maken dingen mee en doen dingen die in het dagelijks leven ook gebeuren, waardoor het leven in het hotel overkomt als een klein dorp en de hectiek voelen we als lezer niet echt. Het wordt wel beschreven dat bijvoorbeeld Mandy uitgeput is of dat het druk is, maar écht voelen doen we het niet en dat vind ik een fijne bijkomstigheid want daardoor blijft het een ontspannen verhaal. Het enige minpuntje vind ik dat er een hele zomer in sneltreinvaart voorbij gaat waardoor het soms leek te voelen alsof ik een deel van de zomer gemist had.

Ik heb het boek in een paar dagen uitgelezen en heb van elke minuut genoten. Doordat het een relatief dun boek is lees je het dan ook zo uit. Hoewel ik het in de winter las zie ik het mij ook wel voor me op het strand, in de zon en nippend aan een cocktail. Het is een heerlijk, humoristisch en vlot geschreven verhaal. Ik was nog niet bekend met de boeken van Wendy Louise, maar ze heeft mij aangenaam verrast. Ik heb Zomerster in mijn hart gesloten en wil direct verder lezen in het tweede deel van de Seizoenenserie Wintermaan!


Bij de Uitgeverij Wens Boeken kun je ook een gesigneerd exemplaar bestellen!

Geef een reactie

CommentLuv badge