Boeken waar ik naar uit kijk voorjaar 2020

Elke maand komen er bij verschillende uitgeverijen weer nieuwe boeken uit. Uiteraard zitten hier ook boeken bij waar ik naar uit kijk. Ik zal weer enkele boeken delen waar ik naar uit kijk. Lees je mee?

Lieve Edward – Ann Napolitano
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 20,99
Februari 2020

Een vliegtuig stort neer. Alle passagiers overlijden, behalve één, een 12-jarige jongen genaamd Edward.
Edward wordt opgevangen door zijn oom en tante, en probeert zijn nieuwe leven te begrijpen. Hij is een beroemdheid. Als hij naar school gaat staan ze langs de kant en maken foto’s. Hij is het wonderkind dat overleefde.
De enige aan wie Edward steun heeft is zijn buurmeisje Shay, de beste vriendin die je je maar kunt wensen. Samen doen zij een onverwachte ontdekking die hen naar antwoorden op de diepste vraagt leidt: wie ben je als je kwijt bent geraakt?


Door het sleutelgat – Ruth Ware
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Prijs: € 20,99
April 2020

Wat leek op de perfecte bijbaan – oppassen in een prachtig huis, de perfecte familie en een riant salaris – eindigt al snel in een regelrechte nachtmerrie. Voordat Rowan er erg in heeft is er een kind dood en wordt zij beschuldigd van moord. Maar Rowan heeft niemand vermoord… dus wie wel?


Hinderlaag – Taylor Adams
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Prijs: € 17,50
Maart 2020

James en Elle zijn een jong stel dat door de Mojave-woestijn reist, op weg naar een nieuw leven. Wanneer hun auto op mysterieuze wijze kapot gaat, stranden ze in een niemandsland, zonder voldoende water of een mobile netwerk.
Een kilometer verderop heeft een levensgevaarlijke sluipschutter ze in het vizier. Ze zitten klem, omringd door open terrein. Ze kunnen nergens heen en er is niemand om ze te helpen. Hoe kunnen ze dit ooit overleven?


Bestemming geluk – Aline van Wijnen
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 12,99
Februari 2020

Melanie is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leven vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft koerier Alex keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij bijna alles in zijn leven op orde; alleen dat gelukt lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd. Wanneer hij Melanie leert kennen, springt de vonk over, ook al zijn ze in totaal verschillende werelden opgegroeid. Was de liefde het enige wat er ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt – hun eigen fouten en die van de ander?


Drie uur – Rosamund Lupton
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 16,99 na drie maanden € 20,99
Februari 2020

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen.
Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen.

In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden.

De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…


Natuurlijk komen er nog veel meer mooie boeken uit die de moeite waard zijn, maar ik moet een selectie maken en daarom koos ik vandaag voor deze titels. Ben jij benieuwd naar deze boeken? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge

4 comments

 1. Ik ben nooit zo erg bezig met wat nog moet verschijnen, ik heb nog zo veel te lezen van wat al verschenen is! Toch lijkt het me leuk, zo een lijstje met boeken om naar uit te kijken. Wat maakt dat een boek je aantrekt? En ziet je lijstje er vandaag hetzelfde uit als volgende week?
  (Het enige boek waar ik momenteel naar uit kijk zou in theorie morgen in het Engels moeten verschijnen – het vervolg in een fantasy-serie waarvan ik nietsvermoedend het eerste deel las. Meestal let ik wel op dat ik geen onvolledige series begin, want dat wachten, daar ben ik dan niet goed in. Als het te lang duurt, dan vergeet ik zo weer dat ik het vervolg nog wilde lezen.)
  lezendstreepje onlangs geplaatst…Hoe wij een hele wereld zijnMy Profile

  1. Ik was er voorheen ook nooit zo mee bezig, maar sinds ik die catalogussen door kijk van de uitgeverijen ben ik er wel iets meer mee bezig! Dit zijn letterlijk boeken die mij qua omschrijving aanspreken, of waarvan de cover aantrok en toen de omschrijving ben gaan lezen.
   Verder heb ik ook nog veel reeds verschenen boekent te lezen hoor! Koop deze boeken ook misschien niet direct bij uitkomen. Van mijn vorige “kijk uit naar” over najaar 2019 heb ik afgelopen week met blackfriday pas boeken gekocht. Ze blijven dus wel in mijn hoofd spoken haha!
   & Qua series zo herkenbaar! Ik lees ook liever wanneer ik de serie compleet heb liggen, kan ik achter elkaar door hahah!