Eric Wewerinke – Zwarte Golven

Uitgeverij: Water
Genre: Thriller
Bladzijdes: 220
Prijs: € 20,00
Waardering: ★★★

Waar gaat het boek over?

Zwarte golven is een verhaal wat zich voornamelijk afspeelt op een zeilschip op zee. Het is een verhaal wat Eric Wewerinke naar eigen zeggen meegemaakt heeft en besloot jaren later op papier te zetten en uit te brengen als boek. Het verhaal gaat voornamelijk over Tim, Julia en Robert. Robert heeft aan boort de meest fantastische verhalen over zijn bedrijven, reizen en leven. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen.
Robert, zo komt Tim gedurende de reis achter, is niet wie hij zegt te zijn.

Mijn mening

Toen ik de zin “Een waargebeurde thriller” zag staan op de cover wist ik dit boek moet ik lezen, ook stond het boek op Hebban aangeschreven als volgt: “Een thriller die onder je huid gaat zitten.” Dit beloofde veel goed. Wat voor spannends zou Tim allemaal meemaken? Zouden ze het alle drie overleden? Er moest wel iets verschrikkelijks gebeurd zijn om een tekst als waargebeurde thriller.
Helaas was voor mij niets minder waar. Het verhaal is vlot beschreven en leest heerlijk weg. Je leert, in kleine mate, iets van zeilen en je waant je echt even op zee tijdens het lezen. Toch ontbrak het mij aan spanning. Ik kan mij inbeelden dat als je erbij bent geweest dat je vol spanning hebt gezeten en continue alert bent geweest, echter is dit niet zo overgekomen via het boek op mij als lezer. De ondertekst “Een waargebeurd reisavontuur” zou daarin tegen aan alle verwachtingen hebben voldaan.

Er zaten zeker wel wat spannende momenten in het boek waarbij je, je afvroeg wat gebeurt er nu. Wellicht als je niet weet dat het verhaal waargebeurd was dat je dan wel nagelbijtend had zitten lezen. In mijn ogen zijn er twee hele spannende momenten in het boek die Wewerinke iets te kort heeft omschreven. Deze momenten hadden uitgebreider gekund en wellicht iets meer aangedikt kunnen worden.

Al met al is het boek vlot geschreven en heb ik mij ook zeker vermaakt met het lezen. Het verhaal heeft dan misschien niet voldaan aan mijn verwachtingen, maar het zit zeker goed in elkaar. Wewerinke heeft een prettige schrijfstijl. Toch raad ik iedereen wel aan om het boek te lezen want als reisverslag is het een uniek verhaal. Juist door de wetenschap dat het waargebeurd was zat ik met regelmaat met open mond naar mijn boek te staren.


Ik wil Eric Wewerinke graag bedanken voor het delen van zijn verhaal! Ik ben benieuwd wat je in de toekomst gaat schrijven en ik hoop je nog eens tegen te komen in een ander boek!

Geef een reactie

CommentLuv badge