Recensie Perfecte moord – Helen Fields (D.I. Callanach #6)

Uitgeverij: Ambo Anthos  
Genre: Thriller
Bladzijdes
416
Prijs: € 21,99
Waardering:
 ★★★★

Waar gaat het over?

Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.

Mijn mening

Perfecte moord is alweer het zesde deel in de populaire serie rondom Luc Callanach en Ava Turner. Ava en Luc werken gescheiden van elkaar in dit boek. Ava vanuit Schotland en Luc is naar Frankrijk gestuurd. Ava heeft haar handen vol aan de menselijke resten die gevonden worden in Schotland en de vermissing van Bart Campbell, terwijl Luc probeert grip te krijgen op de illegale orgaanhandel in Frankrijk. Als Luc een lichaam vindt in Frankrijk en er een verband lijkt te zijn tussen zijn slachtoffer en Bart moeten Ava en Luc toch weer samenwerken.

De schrijfstijl van Helen Fields is weer als vanouds. Het verhaal leest lekker weg en er zit een lekker tempo in. Wel is het jammer dat er zoveel afstand zit tussen Luc en Ava, omdat juist de dynamiek tussen de twee zo leuk is om te lezen. Luc en Ava zijn leuke en verfrissende personages, maar zijn wel sterker samen dan alleen als je het mij vraagt. Desalniettemin leest het boek weer fijn weg en kon het maar moeilijk weg leggen.

Dit boek is niet het beste boek van de serie als je het mij vraagt, maar het was wel weer een goed boek om te lezen. De verhaallijnen zijn sterk en de spanningsboog is hoog. Wanneer de twee zaken met elkaar in verbinding lijken te staan neemt het tempo toe en komt de hele zaak in een sneltreinvaart te staan. Vanaf dan wordt het echt spannend en word ik meegezogen in een complex verhaal.

Ondanks dat misschien niet het beste deel was, heb ik wederom genoten ervan en ben ik nieuwsgierig naar het volgende deel.


Hou jij ook van lugubere verhalen en ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge