Recensie De moordclub (op donderdag) – Richard Osman

Uitgeverij: Cargo
Genre: Thrillers & Spanning
Bladzijdes: 432

Prijs: € 12,50
Waardering:
 ★★★★

Waar gaat het over?

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis.
De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Mijn mening

In het luxe bejaardenhuis Coopers Chase vormen vier bewoners een bijzonder clubje. Ron, Ibrahim, Elizabeth en Joyce vormen namelijk de moordclub op donderdag. Ze komen elke donderdag bij elkaar om cold cases te bespreken. Deze cold cases komen uit het dossier van voormalig lid Penny. Penny zat jarenlang bij de politie.

Elk lid van de moordclub heeft zijn eigen ervaringen uit zijn verleden en ze vullen elkaar perfect aan in het oplossen van de cold cases. Dan wordt er Tony Curran, partner van vastgoedontwikkelaar Ian Ventham, vermoord. Naast zijn lijk ligt een foto waarop hij te zien is met twee andere mannen. De moordclub laat de cold cases links liggen en besluit de recente moordzaak op te lossen. Op een slinkse wijze krijgen ze een soort samenwerking met de politie.
Door hun kennis te binden en op onderzoek te gaan weten de vier bejaarden achter veel informatie te komen, maar zijn ze op tijd om een tweede moord te voorkomen?

De schrijfstijl van Richard Osman is prettig en leest makkelijk weg. De hoofdstukken zijn kort en makkelijk te volgen en worden afgewisseld door stukjes uit het dagboek van Joyce. Het is te merken dat Richard Osman zich heeft verdiept in het brein van ouderen, dit merk je aan alles in het verhaal.

Hoewel het boek een thriller is, vond ik het nergens echt spannend. Wel zitten er een paar goede plottwists in waardoor je toch even op het verkeerde been wordt gezet, maar ik vond ze niet echt spannend. Wel kan ik zien waar de spanningsboog zit, maar wellicht lees ik zoveel thrillers dat spanning soms wat moeilijk te vinden is.
Wel zit het boek vol humor en steekt het verhaal goed in elkaar.

Al met al heb ik dit boek met ontzettend veel plezier gelezen en ben ik zeker benieuwd naar de andere delen van Richard Osman.


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge