Recensie Elke zomer daarna – Carley Fortune

Uitgeverij: Unieboek, Het spectrum
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 280
 
Prijs: € 20,99
Waardering:
 ★★★★

Waar gaat het boek over?

Na een onverwacht telefoontje reist Percy af naar het kleine dorpje aan het meer waar zee in haar tienerjaren de zomervakanties heeft doorgebracht. Als dertienjarig meisje ontmoette ze hier haar eerste liefde Sam. Zes zomers lang brachten ze al hun tijd samen door en ze leken voorbestemd om dat nog vele zomers te doen. Maar toen Sam naar de universiteit ging, ontstonden er scheurtjes in hun relatie en na een grote fout besloot Percy het uit te maken. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken of gezien.

Nu twaalf jaar alter, is ze echter terug en is het onmogelijk om Sam te ontlopen. En met elk moment dat Percy en Sam samen zijn, dringt hun gezamenlijke geschiedenis zich meer aan hen op. Maar is hun liefde groter dan de fouten die ze destijds hebben gemaakt?

Mijn mening

Toen ik dit boek vond vlak voor mijn vakantie vond wist ik dat dit het boek was dat ik mee moest nemen op vakantie. Ik las echter op vakantie slechts 52 pagina’s, maar dit is meer omdat ik heel erg genoot van mijn vakantie en de omgeving in plaats van heel veel lezen. Thuis pakte ik echter het boek op elk vrij moment weer op en las verder.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee tijdsperspectieven; het heden en het verleden. Het verhaal wordt gestart in het heden waarin ze gebeld wordt door haar jeugdvriend Charlie. De moeder van Sam en Charlie is overleden en ze vinden dat Percy bij de begrafenis moet zijn. Al die jaren kreeg Percy Sam niet uit haar hoofd en ze weet bijna zeker dat hij haar haat, maar toch reist ze direct af naar Barry’s Bay. Hier stond vroeger het zomerhuisje van haar ouders waar ze elke zomer naar toe reisde vanaf Toronto.

In het verhaallijn van het verleden lezen we hoe Sam en Percy een hechte vriendschap opbouwen in de tijd dat ze samen zijn en hoe dit langzaam opbloeit tot iets meer dan vriendschap. Ze lijken onafscheidelijk en het is heerlijk om over hun liefde en stunteligheid te lezen. Totdat Percy Sam’s hart breekt. Wat is er gebeurd en kunnen ze elkaar nu twaalf jaar later vergeven?

De schrijfstijl van Carley Fortune leest lekker weg en is niet te moeilijk. De hoofdstukken volgen elkaar in een rap tempo op, maar zijn gemakkelijk te volgen. Je weet door de titelaanduiding precies of het hoofdstuk zich in het heden of verleden afspeelt. Door beetje bij beetje het verhaal te vertellen kom je steeds meer te weten over wat er 12 jaar geleden gebeurd is en waarom Percy zoveel moeite heeft om terug te keren naar Barry’s Bay.

Ik begrijp wel waarom dit feelgood verhaal het zo goed doet online en waarom de meningen over het algemeen zo positief zijn. Het verhaal leest lekker weg en bevat nergens een moeilijke te begrijpen verhaallijn. Ondanks dat het verhaal redelijk voorspelbaar is, is het Fortune goed gelukt om alsnog wat spanning in het verhaal te houden.

Al met al vond ik het een heerlijk verhaal om te lezen en is dit voor mij ook het ultieme zomerboek.


Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Percy en Sam? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bestellen.

Geef een reactie

CommentLuv badge