Recensie Kwaad bloed – Tine Bergen

Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
Genre: Thriller
Bladzijdes:
288
Prijs: € 23,50
Waardering:
★★★

Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar van de uitgeverij. Dit beïnvloedt echter op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het over?

Leuven, donderdagavond. Zeven studenten zitten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun kot. Zes leven. De zevende, Vinz, is dood. Zijn beste vriend Serge heeft gezworen dat iedereen pas naar buiten mag als de moordenaar zichzelf bekend heeft gemaakt. Vinz was altijd in voor een feestje of een uitdaging. Hij was ook heel impulsief en bijgelovig. En hij heeft een bijzonder (invloed) rijke grootvader die zijn enige kleinzoon altijd de hand boven het hoofd houdt. Naarmate de nacht vordert en de sfeer grimmiger wordt, worden steeds meer roddels, beschuldigingen en geheimen op tafel gelegd. Iedereen heeft goede redenen om Vinz te vermoorden. Maar wie heeft de beste redenen? Of wie vond dat hij reden genoeg had? Want misschien was Vinz wel vooral goed in het zetten van kwaad bloed.

Mijn mening

Toen in benaderd werd door Uitgeverij Vrijdag met de vraag of ik het nieuwe boek van Tine Bergen wilde ontvangen twijfelde ik geen seconde. Ik heb de schrijfster namelijk al veel voorbij zien komen, maar nog nooit eerder las ik iets van haar hand dus dit was een mooie kans.

In Kwaad bloed zitten zeven studenten opgesloten in de gemeenschappelijke keuken van hun Kot. Eentje van hen is dood. Vinz ligt op de grond in de keuken en Serge is er op gebrand om zijn beste vriend een laatste eer te bewijzen en te ontdekken wie hem vermoord heeft. Tot die tijd mag er niemand de keuken verlaten. De sfeer in de keuken wordt steeds grimmiger en er komen steeds meer verhalen uit het verleden naar boven. Ze hebben allemaal een reden om hem te willen vermoorden, maar wie draagt echt de schuld op z’n schouders?

Kwaad bloed bestaat uit kleine hoofdstukken die we lezen vanuit de verschillende personages. Iedereen uit de keuken komt aan het woord waardoor we alle personages goed leren kennen en goed weten wat hun relatie met Vinz was.

Door de korte hoofdstukken leest het boek snel door en krijg je snel een binding met de personages. De personages zijn verschillend, maar toch niet heel erg uitgesproken. Kwaad bloed is een thriller, maar toch duurde voor mij de aanloop van het verhaal erg lang en werd het pas in het laatste deel van het boek écht spannend. Na het lezen van het plot snap ik wel beter waarom de langere aanloop belangrijk is. Toch voelt het boek voor mij nergens echt als een thriller, al is het wel een psychologisch spelletje wat Tine Bergen met je speelt tijdens het lezen.

Al met al heb ik genoten van het boek van Tine Bergen. Het leest vlot weg en heeft een interessant plot en daarnaast is de setting ook uniek. Het is goed bedacht en hoewel ik het nergens nagelbijtend spannend vind, denk ik dat dit verhaal goed geschikt is om verfilmd te worden.


Ben je nieuwsgierig geworden naar het nieuwe boek van Tine Bergen? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge