Recensie Camping Oosthoek – Nathalie Pagie

Uitgeverij: Boekerij
Genre: Thrillers & spanning
Bladzijdes:
304
Prijs: € 8,99
Waardering:
★★★★

Waar gaat het over?

Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem op opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

Mijn mening

Op een vroege ochtend wordt Diana wreed uit haar bed gelicht. Ze wordt samen met haar kinderen uit het huis gezet omdat haar man John torenhoge schulden heeft. Ze wil haar man om opheldering vragen, maar deze is spoorloos verdwenen. Later blijkt dat hij ontvoerd is en ze eisen tien miljoen euro. Hoe moet Diana aan dit geld komen nu al haar rekeningen leeg zijn, het huis in beslag is genomen en haar man spoorloos is verdwenen. Ze vlucht naar de Camping Oosthoek waar de crimineel Franco Bergmans de leiding heeft.

Het verhaal begint met de in beslagname van de woning van Diana en John waardoor het verhaal meteen begint. Geen lange inleiding wat ook wel eens fijn is voor de verandering. Het maakt je als lezer nieuwsgierig naar waar John is en hoe hij aan zulke hoge schulden komt. Je proeft wel dat hij verbonden met criminele activiteiten, maar hoe of wat moet je nog ontdekken.

De schrijfstijl van Nathalie Pagie is prettig en leest vlog weg. De spanningsboog van het verhaal staat vanaf het begin gespannen, maar het wordt nergens echt spannend. Er zitten wel wat spannende momenten in, maar veel daarvan waren toch ook wel wat voorspelbaar. Toch neemt dat het plezier van het lezen voor mij niet weg. De setting en het verhaal liggen mij helemaal en ik was nieuwsgierig naar het einde. Soms zijn dit soort thrillers ook gewoon ontzettend lekker om te lezen.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Diana, maar er wordt ook wat van perspectief gewisseld. De personages zijn interessant om over te lezen en de meeste zitten goed in elkaar. Diana maakt een goede ontwikkeling door en ook Franco leren we goed kennen. Wel zijn sommige personages wat voor de hand liggend zoals Franco die een goud hart blijkt te hebben. Andere personages blijven helaas was oppervlakkig. Zo hadden wat perspectieven vanuit John en Marnix erg interessant kunnen zijn voor het verhaal.

Hoewel dit boek niet de spannendste thriller is die ik gelezen heb heeft het verhaal mij wel vanaf het begin af aan geboeid. Het verhaal doet mij een beetje denken aan Undercover. Het schort misschien wat aan originaliteit, maar ik heb wel onwijs genoten van het verhaal en de personages. Ik had nog nooit eerder iets van deze auteur gelezen, maar het smaakt zeker naar meer zeker met een schrijfstijl die zo lekker en makkelijk leest. Ik had het boek binnen een dag lezen in de tuin uit.


Ben je fan van series als undercover en ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge