Blogtour Zonlicht op Crystal Sands – Holly Martin (Zussen van Jewel Island #4)

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Bladzijdes:
352
Prijs: € 15,00
Waardering:★★★★

Deze recensie is onderdeel van een blogtour, dit beïnvloed op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het boek over?

Lyra, de hoofdpersoon in ’Zonlicht op Crystal Sands’ droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens wen fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn…

Mijn mening

Toen ik de oproep van de uitgeverij Zomer en Keuning zag over de blogtour rondom dit boek twijfelde ik geen seconde. Na het lezen van Het dorpje Happiness was ik direct een groot fan van de auteur. Wat ik mij echter niet helemaal realiseerde is dat dit het vierde deel is uit de serie De zussen van Jewel Island. Eerder verschenen namelijk al Het familiehotel van Sapphire Bay, Een gouden gloed over Ruby Falls en De zoete verleiding van Emerald Cove. Hier merk je tijdens het lezen niet zoveel van omdat dit deel eerder naast de serie lijkt te staan dan echt een vervolg te zijn. Na het lezen van dit deel ben ik direct door gegaan naar de eerdere delen. In deze delen loopt wel duidelijk een rode draad, maar die is hier een beetje los gelaten.

Zonlicht op Crystal Sands gaat over de georganiseerde Lyra en de vrije, avontuurlijke Nix. Vroeger kwamen ze beide veel op Jewel Island en Lyra is er altijd van blijven dromen om daar te wonen. Nu is het eindelijk zo ver, ze heeft een leuke cottage weten te huren en heeft een baan gevonden in het hotel. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets en brengt het lot haar samen met Nix. Hij helpt haar overeind en ze blijken veel gemeen te hebben, ze hebben een geweldige middag en nacht samen. Hoewel ze erg voorzichtig is met haar hart en eigenlijk besloten had niet meer verliefd te worden is het liefde op het eerste zicht. Ze voelen elkaar aan. Als ze echter na een frisse duik ‘s ochtends terug komt zijn Nix, Dexter, zijn hond en de camper verdwenen. Als ze maandag begint op haar nieuwe werkplek in het familiehotel van Sapphire Bay blijkt hij tot overmaat van ramp ook nog eens haar nieuwe collega… Komt dat nog goed?

De schrijfstijl is zoals we gewend zijn van Holly Martin en leest lekker vlot weg. Eigenlijk kun je als je eenmaal begonnen bent niet meer stoppen met lezen en baal je als het verhaal klaar is. Het eiland zie je door de fijne manier van omschrijven zo voor je en zou er graag eens zelf willen rondlopen. Het klinkt als een droom.

Lyra en Nix zijn leuke personages om over te lezen. Ik kon ze goed peilen en begreep waarom ze beschermend over hun hart zijn. Hun geschiedenis is niet niets en dit heeft ze getekend voor alle eventuele relaties die nog moeten komen. Hun levensverhaal komt realistisch over. Hun ontmoeting is hilarisch en daar heb ik hardop om zitten te lachen.
Het verloop van hun liefdesavontuur en het verhaal rondom de schat van Jewel Island komt iets minder realistisch op mij over, maar leest wel heerlijk weg en is typerend voor een feelgood verhaal. Je wordt verliefd op Nix en wilt alleen maar meer van het verhaal. Hun verhaal voelt hier en daar wel wat overhaast en loopt in een sneltreinvaart, maar dat is wel typerend voor deze serie van Holly Martin en misschien past dat ook wel bij de auteur.

De beeldende schrijfstijl zorgt dat je het verhaal zo voor je ziet en dat de zon haast voelbaar is op je huid. Dit deel sluit de serie mooi af, hoewel het voor mij meer volde als een standalone naast de boekenreeks.

Vergeet ook zeker niet de recensie van de andere deelnemers te lezen. Je kunt ze hier vinden Femleest, Nikkileest, Evasbookishworld, love.boeken, wijtestenhet en in de komende dagen bij joyceslibary en Koukleum.


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit zomerse einde? Je kunt hem via m’n persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge