Recensie De zoete verleiding van Emerald Cove – Holly Martin (Zussen van Jewel Island #3)

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 320

Prijs: € 15,00
Waardering:
★★★★

Waar gaat het boek over?

Skye en Jesse kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor hem?

Mijn mening

Ondanks dat het vorige deel uit de serie over de zussen van Jewel Island een beetje tegen viel kon ik toch niet wachten om te beginnen in het derde deel. Ik was onwijs benieuwd naar het verhaal van Jesse en Skye en hun bijzondere relatie.

Dit deel vertelt het verhaal over van Skye en Jesse. In het eerste deel lazen we al over Skye en haar tweelingzus Clover die terugkwamen naar Jewel Island na de dood van hun vader. Met behulp van Noah kon de wens van Skye in vervulling gaan en runt ze het toetjescafé op Emerald Cove. Skye is teruggekomen uit Canada, waar ze Jesse achter heeft gelaten. Jesse komt wel regelmatig over naar Jewel Island, maar hun relatie is onzeker. Jesse en Skye zijn een jaar getrouwd geweest voor haar verblijfsvergunning in Canada, maar Jesse besloot de scheiding zoals afgesproken door te zetten na een jaar. Dit heeft Skye onzeker gemaakt, zij houdt namelijk ontzettend veel van Jesse en zou niets liever willen dan een gezin vormen met hem en zijn dochter Bea. Nu hebben ze een ongemakkelijke relatie waarbij ze wel in het geheim seks hebben. Skye heeft natuurlijk liever zo’n relatie dan helemaal geen relatie, maar hoelang houdt ze dit nog vol?

Dit deel vond ik aanzienlijk leuker dan het tweede deel. Skye en Jesse zijn leuke personages om over te lezen en ik kon mij makkelijk met ze identificeren. Skye heeft net als Clover nogal wat meegemaakt in haar leven en ondanks dat het hier ook vaak wordt herhaald voelde het toch alsof er minder de nadruk op lag. Je merkt wel haar onzekerheid en dat ze er last van heeft, maar het voelde wat natuurlijker. De dynamiek tussen Jesse en Skye is bijzonder en erg leuk om over te lezen. Twee mensen die stapelverliefd op elkaar zijn, maar het allebei niet uitspreken en eigenlijk van de ander verwachten dat ze het wel weten en doorhebben. Het maakt dat je ze geregeld door elkaar wilt schudden en wilt vertellen dat ze normaal moeten doen. Hoewel het een feelgood boek is bevat het wel een paar heftige thema’s die op een mooie manier zijn beschreven. Hierdoor wordt het boek niet een platte feelgood maar wordt het wat dynamischer. In mijn ogen komt het in dit deel mooier naar voren dan in het vorige deel. Het is dapper van Holly Martin dat ze dergelijke thema’s durft aan te snijden in een feelgood.

Wat ik prettig vond tijdens het lezen van dit deel is dat het tijdsbestek realistischer aanvoelde. Wellicht is dat omdat je als lezer weet dat de twee elkaar al jaren kende en dat het daardoor lijkt alsof het allemaal minder uit de lucht komt vallen. Er gebeurt nog steeds veel in een relatief korte tijd, maar het voelt wel geleidelijker.

De puddingparade is een leuke toevoeging aan het verhaal en leuk gevonden bij het toetjescafe van Skye. Het is leuk dat ze de parade authentiek willen houden en je zo toch een klein beetje achter de geschiedenis van het dorp komt. Dit deel had een paar leuke plot twisten waardoor ik niet anders kon dan doorlezen. Dit is zeker m’n lievelingsdeel over de drie zussen!


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit deel? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge