Recensie De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Uitgeverij: Best of YA
Genre: Young adult
Bladzijdes: 104

Prijs: € 9,99
Waardering:★★★★

Waar gaat het over?

Op de laatste dag van haar vakantie in Spanje wordt het lichaam van de zeventienjarige Josephine Donkers aangetroffen onder aan een klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd?

Haar twee vriendinnen met wie ze op vakantie was, Lucy en Isolde, hebben allebei een heel andere versie van de laatste avond. Wat is er echt gebeurd? En wille

Mijn mening

Voor wie mijn blogs vaker leest is het geen geheim dat ik fan ben van Daniëlle Bakhuis. Daniëlle is heel goed in het vormen van unieke werelden en unieke verhaallijnen, daarom was ik direct benieuwd naar dit nieuwe boek van haar. De laatste uren van Josephine Donkers is onderdeel van de nieuwe serie van Best of YA, namelijk de Best of YA XS. In deze serie worden dunnere Young adult boeken uitgegeven. In de eerste plaats fijn om weg te lezen, maar ook om de niet-lezers over de streep te trekken.

Na de eerdere boeken die ik las van Daniëlle lagen mijn verwachtingen hoog en deze heeft ze allemaal waar kunnen maken. Ook dit verhaal heeft weer een unieke en bijzondere setting. De laatste uren van Josephine Donkers gaat over zoals de titel al zegt de laatste uren van Josephine Donkers. In de nacht van zaterdag op zondag wordt onder aan de klif vlak bij de Spaanse jongerencamping Acantilado het lichaam gevonden van een Nederlands Meisje. Josephine was daar op vakantie met haar twee vriendinnen Lucy en Isolde.

Doormiddel van passages uit het verleden en politieverhoren van Lucy en Isolde komen we erachter wat er in de laatste dag van Josephine allemaal gebeurd is. Het is een unieke manier van lezen en maakt het verhaal spannend en levendig. De personages zijn interessant, het verhaal is mysterieus, uniek en het plot is verassend. Alles wat een goed boek moet hebben als je het mij vraagt. Het is knap hoe Daniëlle in zo’n dun boek de personage nog de nodige diepgang heeft kunnen mee geven. Wel voelde het verhaal wat te snel, alsof het 15 pagina’s langer was, maar toch nog wat is ingekort. De schrijfstijl van Daniëlle Bakhuis is zoals we gewend zijn van haar. Het verhaal leest prettig en vlot weg en binnen twee uur had ik het verhaal uit. Wat mij betreft had dit verhaal zeker honderd pagina’s langer mogen zijn, het leent zich ervoor.

De laatste uren van Josephine Donkers is wederom een goed boek van Daniëlle Balhuis waar ik van genoten heb. De vlotte schrijfstijl en fijne personages maken ook dit boek weer tot een succes. Het is een goede set van Best of YA om een serie te maken met dunnere boeken en dit boek zal zeker helpen om jongeren die niet van lezen houden enthousiast te maken. Ik ga zeker de andere boeken uit deze serie ook zeker lezen!


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit nieuwe boek van Daniëlle Bakhuis? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge

One comment