Recensie Liefs van de krijtjes – Oliver Jeffers, Draw Daywalt

Uitgeverij: de Fontein Jeugd
Genre: Kind & Jeugd
Bladzijdes: 40

Prijs: € 7,99
Waardering:★★★★

Waar gaat het over?

Liefde bestaat in verschillende soorten. Dit boekje gaat over alle verschillende kleuren die liefde kan hebben. Soms zonnig en warm als geel en oranje, een andere keer bijna onzichtbaar net als de kleur wit, soms verschuilt het zich als perzikkleur krijtje en soms is het donker als zwart… Alle kleuren van de liefde mogen er zijn.

Mijn mening

Wie mij langer kent weet dat ik groot fan ben van prentenboeken en dat deze boeken mij extra blij maken als er een belangrijke boodschap in zit verborgen. Zo las ik eerder al Het zaadje van compassie en ben ik altijd op zoek naar prentenboeken die mij gelukkig maken en de wereld hopelijk een stukje mooier.
Liefs van de krijtjes is een spin-off van Zilveren Griffelwinnaar De Krijtjes staken!

Liefs van de krijtjes is een vrolijk prentenboekje dat alle kleuren van de liefde laat zien door middel van verschillende kleuren krijtjes en passende tekeningen. De kleuren en tekeningen zijn herkenbaar voor de jonge lezers waardoor het voor hen nog leuker is om te bekijken. Het boekje is dun, maar heeft wel een duidelijke en belangrijke boodschap.

Liefs van de krijtjes is een prachtig boekje en ontzettend leuk om te lezen met de kinderen. De boodschap is duidelijk en belangrijk om te delen onder de allerkleinste; liefde geeft de wereld kleur. Het is daarnaast een leuk boekje om cadeau te geven aan iedereen van wie je houdt.


Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar dit prentenboekje? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link. Wat is jouw favoriete prentenboek/kinderboek?

Geef een reactie

CommentLuv badge