Recensie Het zaadje van compassie – Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Uitgeverij: Uitgeverij Holland
Genre: Kids & Jeugd
Bladzijdes: 32

Prijs: € 16,95
Waardering:★★★★★

Dit boek heb ik van de uitgeverij gekregen als recensie exemplaar. Hiervoor wil ik de uitgeverij heel erg bedanken, maar dit beïnvloed op geen enkele manier mijn recensie!

Waar gaat dit boek over?

In “Het zaadje van compassie” richt Zijne Heiligheid de Dalai Lama zich voor het allereerst tot kinderen. Hij wilt kinderen leren hoe belangrijk vrede en compassie zijn en hoe ze houvast kunnen bieden in onze snel veranderde wereld. Hij doet dit door zijn ervaringen uit zijn kindertijd te delen, op een simpele, krachtige en hartverwarmende manier.

Mijn mening

Het zaadje van compassie vertelt het verhaal van de Dalai Lama, Nobelprijswinnaar van de vrede. Hij vertelt over zijn kindertijd in Tibet en de grote rol van zijn moeder die zijn moeder speelde in zijn leven en de wijze lessen die zij hem mee gegeven heeft.

Het verhaal is simpel en eenvoudig opgezet. Juist door deze eenvoud komt de prachtige boodschap goed tot zijn recht. In het boek staan prachtige illustraties van Bao Luu die perfect bij het verhaal passen.

Het is duidelijk dat dit boek geschreven is voor kinderen, maar de allerkleinste zullen deze boodschap nog niet begrijpen. Ik denk persoonlijk dat vanaf een jaar of 6 kinderen deze boodschap zullen begrijpen en daar daadwerkelijk iets mee kunnen doen.

Uit zelfvertrouwen groeit compassie. En vanuit compassie bloeit kracht. Maar in onze samenleving worden materiële dingen vaak belangrijker gevonden. Daardoor laten we ons meeslepen in de competitie met mensen om ons heen. De materiële wereld is gebouwd op alleen de vijf basis zintuigen. Maar compassie zit in onze gedachten, precies datgene wat ons als mens uniek maakt.

De boodschap in dit boek is prachtig, er is gekozen voor mooie zinnen en de illustraties zijn bijzonder mooi. Hoewel het boek geschreven is voor kinderen kunnen ook volwassenen er veel van leren over compassie. Iets wat wij in deze tijd zo hard nodig hebben. Compassie maakt je een wijzer, liefdevoller en fijner mens. Dat – en jouw compassie maakt de hele wereld een stukje liefdevoller. – Jelle Hermus van soChicken.

Geef een reactie

CommentLuv badge