Blogtour Het geschenk van Happiness – Holly Martin (Happiness #2)

Uitgeverij: Zomer & Keuning
Genre: Feelgood
Bladzijdes: 320

Prijs: € 17,50
Waardering:★★★★

Waar gaat het boek over?

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze verliefd geworden op het kustdorpje. Win-winsituatie, dus! Eenmaal daar komt ze erachter dat haar winkeltje ernstige waterschade heeft en dus moet ze tijdelijk een pand delen met een kunstenaar. Dat blijkt Jacob te zijn, de man met wie ze het die zomer eventjes ‘heel gezellig’ heeft gehad, maar daarna niet meer heeft gezien. Ruby wil zich niet binden aan een man en focust zich op haar winkel. Kan Jacob haar op een andere gedachten brengen, met een beetje doorzettingsvermogen en de kerstmagie van Happiness?

Mijn mening

Na mijn positieve ervaring met het eerste deel in de Happiness-serie kon ik niet anders dan uitkijken naar het tweede deel. Een verhaal over Ruby en Jacob én dat zich afspeelt rondom kerst, moet ik nog meer zeggen?

In Het geschenk van Happiness volgen we Ruby en Jacob. Het is december en Ruby verhuist naar Happiness, waar ook zij het aanbod krijgt voor gratis inwoning en in ruil daarvoor moet ze wat terug geven aan het dorp. Helaas heeft de winkel die ze oorspronkelijk gekregen had waterschade opgelopen en zal ze een pand moeten delen met Jacob Harrington, waar ze in de zomer in Happiness een paar keer seks mee heeft gehad, en zo wordt het winkeltje een combinatie van de kunst van Jacob en de kerstspulletjes van Ruby.

Ruby heeft na het verlies van haar man de liefde volledig afgezworen en zij en Jacob zullen dan ook nooit een stel worden, toch? Ze doet het al jaren alleen en heeft geen man nodig. Mannen zullen haar alleen maar kwetsen en uiteindelijk verlaten.
Jacob, de broer van Andrew, wilt eigenlijk ook nog niet settelen en geniet van het vrijgezellen leven. Toch is er iets aan Ruby wat hem trekt.

Het is heerlijk om weer even terug te komen in Happiness en ook in dit deel de oude vertrouwde dorpelingen weer tegen te komen. Het geschenk van Happiness speelt zich rondom kerst af, maar er gebeurd in een korte tijd wel ontzettend veel. Ik snap dat dit nodig was gezien het een kerstverhaal is, maar ik moest wel een beetje aan het tempo wennen, maar ik kan eigenlijk ook niet bedenken wat er eventueel weg gelaten had kunnen worden.

De schrijfstijl van Holly Martin is prettig en het boek leest vlot weg. Het is een heerlijk geschreven boek om rondom de kerst te lezen en je gewoon weer eventjes te wanen in het dorpje Happiness. Ook bevatte dit boek de nodige humor waardoor ik geregeld hardop heb zitten grinniken.

Wel heb ik soms tenenkrommend zitten lezen. De ex-man van Ruby is overleden aan een hartaanval, maar ze blijven maar beschrijven hoe ze gekwetst is door haar man, alsof hij het expres deed. Net zoals dat ze zegt dat ze niet meer verliefd is op haar ex-man. Dat maakte het verhaal en de personage wel een stuk minder realistisch waardoor ik soms wel kon schreeuwen naar het boek. Het had niet misplaatst gestaan om haar een meer rouwend gevoel mee te geven.

Desalniettemin was het weer een cadeautje om in Happiness te mogen zijn en weer over de dorpelingen te mogen lezen. Het was leuk dat Andrew en Willow ook weer een prominente rol in dit verhaal hadden.

Happiness en de bewoners sluit je stuk voor stuk in je hart en laten je genieten van het verhaal. Het geschenk van Happiness is een perfect feelgood verhaal om te lezen tijdens de feestdagen.


Ben je benieuwd naar Het geschenk van Happiness van Holly Martin? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder. Dit is een affiliate link, kost jouw niets extra’s en levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge