Recensie De echtgenotes – Tarryn Fisher

Dit boek heb ik gekregen van de uitgeverij bij deelname aan Hebban Buzz. Dit beïnvloedt op geen enkele manier mijn mening!

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
Genre: Thrillers & spanning
Bladzijdes: 336

Prijs: € 19,99
Waardering:★★★

Waar gaat het boek over?

Seth heeft drie vrouwen en Thursday weet dat, maar is zo gek op hem dat ze dat voor lief neemt. Tot het moment dat ze hem helemaal voor zichzelf wil en ze de concurrentie opspoort. Maar niet alles verloopt volgens plan, want welke geheimen heeft hij nog meer?

Welke vrouw zou Seth kiezen als hij gedwongen werd een keuze te maken? Zou het de slanke carrièrevrouw zijn of juist de zakenvrouw die ook nog een heel sexy is? En hoe zit het met de prachtige jonge concurrente, die een ideale moeder zou zijn voor zijn kinderen?

In haar obsessieve zoektocht stuit Thursday op de ene leugen na de andere, tot de schokkende finale die je als lezer verbijsterd achterlaat.

Mijn mening

Zakenman Seth is getrouwd met drie vrouwen, maar is enkel wettelijk getrouwd met Thursday. Thursday is een verpleegster uit Seattle en ze zien elkaar alleen op donderdag. De andere vrouwen noemt ze maandag en dinsdag omdat ze hun echte namen niet kent. Seth houdt dat graag gescheiden. Het zijn polygamisten, maar Seth heeft de volledige controle.
Tot nu toe heeft hij de drie vrouwen altijd goed gescheiden gehouden en heeft de drie vrouwen goed kunnen onderhouden. Tot nu. Thursday is het zat om Seth te delen en wilt hem voor zichzelf.

Ze houdt van Seth, maar weet ook niet meer zo goed waarom ze ingestemd heeft met een relatie als deze. Wanneer ze de naam ontdekt van ene van de andere vrouwen gaat ze op onderzoek uit. Ze ontdekt wie de andere vrouwen zijn en probeert ze te leren kennen. Ze moet meer over ze te weten komen en ontwikkeld een obsessie voor de twee vrouwen. Thursday gaat hierin steeds verder en komt achter steeds meer geheimen.

Soms lees je een boek en zit je tijdens het schrijven van een recensie urenlang naar een blanco pagina te kijken. Niet omdat het boek slecht is, in tegendeel, maar omdat je gewoon niet weet wat je er over moet zeggen. Over het verloop van het boek kan je weinig zeggen want het bevat al gauw spoilers. Dit zegt natuurlijk wel iets over het boek. In De echtgenotes gebeurd veel.

Het verhaal heeft een lange aanloop nodig waar we Thursday en haar relatie met Seth goed leren kennen, aanvankelijk vond ik dit vrij saai, maar later merkte ik dat dit echt nodig is voor het verhaal en het verloop ervan. Halverwege trekt het verhaal een sprintje en begint het écht interessant te worden. Je wordt door de auteur helemaal mee gezogen in het verhaal waardoor het einde echt als een mindfuck aan komt. Ik moest er echt even van bij komen.

De echtgenotes is een verhaal waar je de tijd voor moet nemen en wat je tot jezelf moet laten in werken. De schrijfstijl van Tarryn Fisher is erg prettig en leest vlot en lekker weg. Het verbaast mij dan ook dat er nog niet eerder iets vertaalt is van deze auteur. Ik hoop dat we in Nederland snel meer hiervan mogen genieten want het is zeker de moeite waard!


Ben je benieuwd naar De echtgenotes van Tarryn Fisher? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder. Dit is een affiliate link, kost jouw niets extra’s en levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge