Recensie De Knerpers – Tom Fletcher

Uitgeverij: Billy Bones
Genre: Kind & Jeugd, Humor
Bladzijdes: 368

Prijs: € 17,99
Waardering:★★★★

Waar gaat het boek over?

Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn verdwenen. Zo maar, pats-boem! Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal. (Maar dat weet ze nog niet!) Terwijl alle andere kinderen uit het dorp zoveel mogelijk snoep eten en zo laat opblijven als ze willen, onderzoekt Lucy wat er is gebeurd.

Dan ziet Lucy midden in de nacht vier wezens rondkruipen in haar slaapkamer: Grommert, Burp, Krabbert en Snuf. Het zijn De Knerpers. En zij weten precies wat er aan de hand is…

Mensen die anders zijn worden soms uitgelachen, maar mensen die anders zijn, maken wel het verschil

Mijn mening

Na alle lovende recensies over de boeken van Tom Fletcher wilde ik ze zelf ook graag lezen. Dat deze boeken populair zijn merkte ik direct bij het reserveren van deze boeken bij de bieb, het duurde namelijk best wel lang voor de boeken binnen waren en ik moest er snel in beginnen want ze moeten ook snel weer terug. Dit is gelukkig geen straf…

De Knerpers gaat over Lucy. Lucy is een slim, lief en zelfstandig meisje. Op een dag staat ze op en ontdekt ze dat alle volwassenen zijn verdwenen. Hoewel de meeste kinderen het wel zien zitten omdat ze kunnen opblijven en zoveel snoep eten als ze willen vind Lucy het verschrikkelijk. Ze mist haar vader die al een tijdje geleden is vermist geraakt en nu ook nog eens haar moeder. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt een hele andere wereld onder haar bed; Redno. Redno is de woonplaats van De Knerpers.

Tijdens het lezen van De Knerpers kom je terecht in een magische wereld. De schrijfstijl is vlot en spannend geschreven en de illustraties van Shane Devries zijn echt prachtig. Op het juiste moment staat er een illustratie in het boek die echt iets toevoegt aan het verhaal, waardoor je echt in het verhaal en de wereld gezogen wordt. Een leuke toevoeging aan het boek zijn de stukjes waarin de auteur zich richt tot de lezer. Het haalt de spanning er eventjes uit en brengt je een glimlach op je gezicht.

De Knerpers is niet alleen een leuk en avontuurlijk jeugd boek er zitten ook een aantal mooie boodschappen in verwerkt waar je met kinderen over kunt praten. Zo is er bijvoorbeeld Kees, Kees heeft geen vrienden omdat hij een beetje anders is, maar anders is niet erg. Als je Anders bent maak je juist het verschil. Maar de mooiste les die ik eruit gehaald heb; we hebben elkaar nodig op de wereld en we moeten elkaar helpen waar nodig.

Muziek is meer méér dan alleen maar geluid of kabaal, méér dan noten en melodieën. Muziek kan je naar een andere plek brengen. Kan veranderen hoe je je voelt. Je kunt muziek niet zien of aanraken – je moet het voelen.

De Knerpers is een heerlijk avontuurlijk boek voor jong en oud. De mooie illustraties van Devries maken het helemaal af en zorgen ervoor dat ik helemaal werd mee gezogen in de magische wereld.


Ben je benieuwd naar De Knerpers? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder. Dit is een affiliate link, kost jou niets extra’s, maar levert mij een kleine bijdrage op.

Geef een reactie

CommentLuv badge