Op vakantie in boeken

De zomervakantie is nog nooit zo twijfelachtig geweest. Ik persoonlijk had geen vakantie geboekt omdat ik de schoolvakantie moet vanwege mijn studie en het wederom allemaal erg prijzig vond. Achteraf gezien voor mij misschien wel beter gezien de huidige situatie. Echter zijn er zat mensen die een vakantie geboekt hebben en nu in onzekerheid zitten. Zullen we wel of niet kunnen gaan? Ik kan die twijfels niet weg nemen, maar ik heb wel wat zomerse boeken uitgezocht om te lezen in deze zomer. Wat we namelijk wel kunnen doen is op vakantie gaan via verhalen. Dit zijn de verhalen die ik wil gaan lezen in de tuin deze zomer!

Liefde & Gelato van Jenna Evans Welch
Het lijkt heerlijk, de zomer doorbrengen in Toscane, maar aanvankelijk is Lina niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze haar vader zou leren kennen. Maar wanneer ze het geheime dagboek van haar moeder in handen krijgt, verandert alles. Volgens de recensies op Hebban begeef je je direct in Italië bij het lezen van dit boek, net wat we zochten!

De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan
In dit boek staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Volgens Marleen van Favoritez voelde het alsof ze zelf langs het water liep tijdens het lezen.

Pain au chocolat van Ellen de Vriend
Nadine en mark hebben genoeg van alle verplichtingen en het gehaast in Nederland en vertrekken met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het vergiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning, levert een gezellige groep op. Maar dan meldt zich een nieuwe vrijwilliger en krijgt Nadine de schrik van haar leven. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. Ik ben vroeger altijd kamperen dus dit lijkt mij perfect!

Jackie en Jones: een zomer vol liefde en misverstanden van LIzzie van den Ham
Wat als je een reis naar de Dordogne moet begeleiden maar geen woord Frans spreekt… en de neef van je baas bovendien mee is als groepslid? Jackie de Waard werkt al een jaar voor een reisbureau Troubadour Themareizen. Als ze door haar baas onverwacht op reis naar Frankrijk wordt gestuurd om een zieke collega te vervangen, schiet ze in de stress. Ze spreekt namelijk geen woord Frans… al staat dat wél op haar CV. Volgens Céline is dit de perfecte zomer read, ze kreeg direct een vakantie gevoel ervan.

Wilder van Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegadessier Wilder gaat over Leah. Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een cruiseschip dat de hele wereld over vaart. De enige voorwaarde? Een medestudent bijles geven en zorgen dat hij ook slaagt. Dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan, blijkt al snel als ze haar leerling ontmoet. Paxton Wilder is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren.

Jij Ik Alles van Catherine Isaac
Jessica is helemaal klaar met Adem. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes. Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een slimme, lieve jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adem woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adem eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. wat Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

Ga niet weg van Karma Brown
Tegan is super gelukkig: ze is gek op haar man Gabe en ze is zes maanden zwanger. Maar dan valt de bodem onder haar bestaan weg: op een winteravond, als de weg verraderlijk glad is, krijgen ze een zwaar auto-ongeluk. Tegan overleeft de crash, maar ze verliest haar ongeboren baby en is zwaargewond. Na een lang verblijf in het ziekenhuis komt ze er fysiek weer bovenop maar geestelijk is ze een wrak. Dan herinnert Gabe haar aan het ‘potje vol impulsen,’ een oude vaas waarin ze jarenlang briefjes met daarop hun dromen en wensen stopten. Ze besluit er een briefje uit te vissen en te doen wat erop staat: een lange reis maken. Kan ze, reizend door Thailand, Italië en Hawaï haar levensvreugde herwinnen?

Duik in het diepe van Sarah Morgan
Een betoverend en romantisch verhaal dat zich afspeelt op het zonovergoten Puffin Island. Het is een spannende zomer voor Emily Donovan. Ten eerste heeft ze plotseling de verantwoordelijkheid over het dochtertje van haar overleden halfzus, een beroemde actrice; ten tweede willen de paparazzi haar en de kleine Lizzie maar niet met rust laten, en ten derde is de schuilplek die ze heeft uitgekozen om te ontsnappen aan de pers, Puffin Island, omringt door de zee. En als Emily ergens bang voor is, dan is het wel water… Gelukkig beidt de knappe jachtclub eigenaar Ryan aan haar te helpen. Op zich heel fijn, maar het wordt wel érg spannend als hij haar kust!

Deze boeken klinken erg zomers als je het mij vraagt. Ik denk dat we hiermee wel lekker op vakantie kunnen vanuit onze woonkamer of tuin. Als je zelf nog tips hebt laat ze dan zeker achter in de reacties, de zomer kan lang duren als we nergens heen mogen.

Geef een reactie

CommentLuv badge

4 comments