Mijn leesdoelen 2020

Morgen sluiten wij 2019 alweer knallend af. Een jaar dat voorbij gevlogen is, maar toch ook een goed jaar was. Ik heb meer gelezen dan het jaar ervoor en ik kreeg weer oprecht veel plezier in het lezen. Ik pakte mijn boeken Instagram serieuzer op en startte deze blog dit jaar.

Leesdoelen kun je op allerlei manieren vorm geven. Zo kun je een aantal voor jezelf vaststellen, maar er zijn ook andere doelen die je jezelf kunt stellen. Ik heb een aantal doelen opgesteld voor in 2020 en deel die vandaag graag met je. Of ik ze allemaal ga halen? Geen idee, maar het is wel leuk om doelen te stellen en deze proberen na te jagen.

45 boeken
Elk jaar stel ik mijzelf een aantal boeken voor die ik wil gaan lezen. In 2017 en 2018 raakte ik mijn plezier in lezen een beetje een kwijt. Ik stelde daarom in 2019 een doel van 12 boeken en deze behaalde ik ruimschoots met 27 gelezen doelen. Vanaf september ben ik meer gaan lezen. Misschien zet ik in 2020 wel te fanatiek in, maar het leek mij wel een mooi aantal om naar toe te streven. Lukt het niet? Lukt het niet. Lezen blijft voor de ontspanning en plezier. Het aantal gelezen boeken houd ik altijd bij via Hebban en daar kun je ook mee doen aan andere challenges om jezelf uit te dagen.

Meer zelfhulp/psychologische boeken lezen
Ik hou ervan om mijzelf te blijven ontwikkelen. Door het lezen van psychologische (of zelfhulpboeken zoals ik ze noem) leer ik nieuwe dingen, krijg ik nieuwe verhelderende inzichten en kan ik uiteindelijk als mens groeien. Dit kan in elk opzicht en deze boeken kunnen over allerlei dingen gaan. Ik heb er een paar al een tijdje klaar liggen of op mijn lijstje staan en in 2020 wil ik deze serieus gaan lezen. Het lezen van deze boeken kost wat meer tijd omdat ik er ook graag aantekeningen bij maak zodat ik het nog eens terug kan lezen. Welke ik nog graag wil lezen:
– Master your mindset van Michael Pilarczyk
– Think and grow rich van Napoleon Hill
– De edele kunst van not giving a fuck van Mark Manson
– De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey
– Hoezo perfect? van Sharon Martin
– Gelukkig met gewoontes van Wendy Wood
– De moed van imperfectie van Brené Brown

Minder kopen
Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik veel meer koop dan dat ik kan lezen en dat terwijl er hier nog heel veel boeken ongelezen staan. In 2020 wil ik minder boeken kopen en meer boeken lezen die ik al heb liggen. Ik denk dat ik mijzelf beperk tot 1 boek kopen per maand. Mocht er echt een boek komen dat ik direct moet hebben, moet ik deze ook direct gaan lezen.

De Baantjer boeken lezen
Oké, deze klinkt misschien een beetje gek. Onlangs keek ik voor het eerst de Baantjer serie op Videoland. Ik hou ontzettend van politieseries en toch had ik deze nog nooit gezien. Toen ik zag dat deze serie ook boeken had was ik verkocht, toch ben ik er nog niet aan toe gekomen om deze boeken te lezen. 2020 is een goed moment om meer van deze boeken te lezen!

Dat waren mijn leesdoelen voor 2020. Stel jij bij aankomst van het nieuwe jaar nog doelen op voor jezelf? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge