Filmrecensie Klaus

Wanneer Jesper zichzelf onderscheidt als de slechtste leerling-postbode aan de academie, wordt hij gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde plaatselijke bewoners nauwelijks een woord met elkaar wisselen, laat staan elkaar brieven schrijven. Jesper staat op het punt om het op te geven wanneer hij een bondgenoot vindt in de plaatselijke lerares Alva.
Ook ontdekt hij Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol met zelfgemaakt speelgoed. Deze verassende vriendschappen zorgen ervoor dat de mensen in Smeerensburg weer kunnen lachen en creëren een nieuwe traditie van gulle buren, magische overlevering en kerstkousen die zorgvuldig bij de haard worden gehangen.

De vader van Jesper is een rijke zakenman en de baas van een postbedrijf. Hierdoor waant Jesper zich in luxe en rijkdom en alles wordt voor hem gedaan. Als hij door zijn vader weg gestuurd wordt naar Smeerensburg begint zijn bijzondere ontwikkeling. We zien hem groeien van zelfzuchtig en alleen maar gericht op geld naar iemand die leert dat geluk meer is dan geld en spullen. Iemand die leert wat vriendschap is en de ware waarde van vriendschappen.

Samen met Klaus ontdekt Jesper dat een goede daad zonder belang, de volgende in gang zet. Deze nieuwe animatie film van Netflix zet op een prachtige manier kerst neer en heeft daarnaast een mooie boodschap waar wij allemaal iets van kunnen leren. Klaus is een hartverwarmende animatie film waar jong en oud van kan genieten.

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments