Lisette Jonkman – Verslingerd (Verkikkerd #2)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff B.V. 
Genre: Roman
Bladzijdes: 400
Prijs: € 15,00
Waardering: ★★★★★

Na Verkikkerd kon ik niet wachten om in deel twee van deze heerlijke reeks te beginnen. Heb je die recensie gemist? Lees hem hier.

Waar gaat het boek over?

Verslingerd gaat verder waar Verkikkerd ophield. Verslingerd is net als Verkikkerd een heerlijke feelgood roman over beautyblogger Lucy, vol met nerds, humor en een goede dosis romantiek.
Het studenten leven gaat niet altijd over rozen en zo ook niet de relatie tussen Lucy en Kikker.
Hij gaat een duet opnemen met een beroemde zangeres Laura, maar is haar interesse puur zakelijk of ziet Lucy toch meer vanuit haar kant? Ondertussen kamt Lucy ook met een lichte socialmedia-verslaving en begint haar beautyblog steeds meer aandacht te vragen. Ze vindt het hartstikke leuk om te bloggen, maar aan de soms negatieve meningen van haar lezers kan ze moeilijk wennen.
Om de chaos compleet te maken wordt er van alle kanten aan Lucy getrokken en wordt ze betrokken bij alle problemen van haar vrienden en familie. Het is de hoogste tijd om prioriteiten te stellen, wat is nou eigenlijk écht belangrijk in haar leven?

Mijn mening

Ja, waar zal ik beginnen? In mijn recensie van Verkikkerd kon je al lezen dat ik onwijs van de schrijfstijl van Lisette Jonkman had genoten.
Waar je in Verkikkerd kennis maakt met Lucy en haar huisgenoten, ga je in Verslingerd van iedereen houden. Je leert ze beter kennen en sluit ze één voor één in je hart.

Waar het in Verkikkerd vooral heel veel lachen is, is in dit tweede deel de humor iets wat gedoseerd. In Verslingerd is er meer ruimte voor andere emoties, die Lisette Jonkman ook weer perfect weet te beschrijven. Bij elke emotie voelt het bijna alsof je het zelf mee maakt en Lisette Jonkman over jouw leven schrijft.

Ook in Verslingerd worden er weer een hoop thema’s besproken. Er gebeurt een hoop tegelijk, maar je raakt geen moment in de war. Het verhaal blijft realistisch. Lisette Jonkman lijkt goed op de hoogte te zijn wat er kan spelen onder studenten en lijkt geen onderwerp uit de weg te gaan. Van vriendschap en liefde tot abortus, leukemie en homoseksualiteit er komen echt belangrijke onderwerpen aan bod.

Eerder zei ik altijd dat ik niet huilde om boeken, het was nog nooit gebeurd en ik was ervan overtuigd dat het ook nooit zou gebeuren. Ik had het echt helemaal mis. Bij Verslingerd gingen de kranen helemaal open. Het verhaal rondom Chewy heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Lisette Jonkman heeft het zo ontzettend mooi neergezet en opnieuw zette ze dus geen doorsnee feelgood roman neer.

Ik ben ontzettend blij dat ik via Instagram kennis maakte met deze reeks bij het uitkomen van het derde deel en dat ik ervoor koos om de eerder delen te kopen en te lezen. Lisette Jonkman weet mij te raken en tegelijkertijd constant aan het lachen te maken. Gelukkig heb ik nog een deel te goed en heeft Lisette Jonkman nog een andere serie die ik kan gaan lezen!


Heb jij ook zo genoten van Verslingerd van Lisette Jonkman? Laat het achter in de reacties!

Geef een reactie

CommentLuv badge