Lisette Jonkman – Verkikkerd (Verkikkerd #1)

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff B.V.
Genre: Roman
Bladzijdes: 480
Prijs: € 15,00
Waardering: ★★★★★

Waar gaat het boek over?

Lucy kijkt uit naar haar studententijd zonder haar ouders en zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus in een huis vol nerds! Als ze maar niet denken dat ze ook maar iets met ze te maken wilt hebben. Lucy komt arrogant en verwend over aan het begin van het boek, maar je merkt al snel dat ze het niet verkeerd bedoeld.

Mijn mening

Het is leuk en plezierig om te lezen over karakters in een studentenleven. Ik ben zelf ook student, woon dan nog wel thuis en studeer in deeltijd, en kan mij in veel situaties herkennen. Dat is dan ook meteen een sterk punt van dit boek, elke student kan zich wel erin kan vinden.

Lucy heeft een grote afkeer tegen nerds en wilt zich daar liever niet in vermengen, maar tot overmaat van ramp wordt ze ook nog tot over haar oren verliefd op een van die nerds, namelijk Kikker. Er volgt een reeks hilarische gebeurtenissen die je hardop laten lachen.

Lucy is een sterk personage dat je tijdens het lezen van het boek steeds beter begrijpt, je wordt vrienden met haar. Lucy maakt fouten, wat haar menselijk maakt.
Daarnaast weet Jonkman Kikker en de huisgenoten zo te omschrijven dat je ze voor je ziet en je ze langzaam leert kennen. Onverwachts besefte ik mij dat ik een eigen Kikker miste in mijn leven. Ik raakte letterlijk helemaal verkikkerd. Daarnaast weet Jonkman onderwerpen aan te snijden als ziekte en pesten wat het boek weerhoud van het zijn van een alledaagse feelgood roman.

Ik heb ontzettend van dit boek genoten. Ik ben gaan houden van de humoristische en levendige manier van schrijven van Jonkman en wil graag de rest van haar boeken lezen.

 


Heb jij Verkikkerd van Lisette Jonkman al gelezen? Laat in de reacties achter wat jij van het boek vond!

Geef een reactie

CommentLuv badge

2 comments