Boeken waar ik naar uit kijk najaar 2019 #2

Elke maand komen er bij verschillende uitgeverijen weer nieuwe boeken uit. Uiteraard zitten hier ook boeken bij waar ik naar uit kijk. Ik heb al een eerste deel geschreven en heb nu dus een vervolg artikel geschreven. Kijk je mee?De Assistent – S.K. Tremayne 
Uitgeverij: Uitgeverij Prometheus
Prijs: € 19,99
November 2019

Ze is in je huis. Ze ziet alles, kent al je geheimen en beheerst je leven. En nu gaat ze het vernietigen.
Jo is net gescheiden en mag voor een heel zacht prijsje de logeerkamer van haar beste vriendin huren. Het luxe hightech appartement in een bruisende wijk in Londen wordt beheerd door de uiterst nauwkeurige Thuisassistent Alexa, die de temperatuur en het licht controleert en Jo tijdens haar eenzame avonden gezelschap houdt.
Maar op een avond begint Alexa uit zichzelf te praten en zakt de grond onder Jo’s voeten weg. Ik weet wat je gedaan hebt! Jo is doodsbang dat het grote geheim dat zij met zich meedraagt aan het licht komt. Maar twee mensen weten wat er gebeurd is, en ze zouden het nooit aan iemand vertellen. Toch? Een gure winter brengt Londen tot stilstand en Jo ervaart op angstaanjagende wijze dat de Assistent op de boekenplank niet alleen de controle wil hebben over Jo; ze wil haar vernietigen…Een planeet, Zeven Werelden – Sir David Attenborough
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: € 29,99
Oktober 2019

Ooit, zo’n 200 miljoen jaar geleden, was er op onze planeet één enorme landmassa. Toen gebeurde er iets gigantisch en het supercontinent werd in stukken opgedeeld, waardoor de zeven continenten ontstonden. Elk continent evolueerde tot een eigen natuurlijke habitat waarin de dieren en planten ook een geheel eigen ontwikkeling doormaakten. Dit boek volgt die ontwikkeling en beschrijft de flora en fauna van ieder continent op een spannende manier. Zoals gewoonlijk bij BBC-boeken bevat deze aangifte ook weer spectaculaire foto’s van alle natuurwonderen. Daarmee is dit een nieuw hoogtepunt in de BBC-natuurserie.Hond & Liefde – Clive D.L. Wynne
Uitgeverij: Kosmos
Prijs: € 20,00
November 2019

Dierpsycholoog Clive Wynne neemt ons mee in zijn onderzoek naar de liefde van de hond voor zijn baasje, en waar die vandaan komt in de evolutie van wolf naar huis- en hulphond. Hij vertelt toegankelijk en betrokken over zijn bevindingen. Zo laat hij zien dat honden niet per se bijzonder intelligent zijn, maar hun slimheid danken aan hun toewijding en hard werken. Hond en liefde is een verhelderend en opvallend populairwetenschappelijk boek over de relatie tussen hond en mens.Basta – Jet van Vuuren
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 17,99
Oktober 2019

Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Het pleegmoederschap valt haar echter zwaar in combinatie met haar baan. Een burn-out ligt op de loer.
Dan wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden.
Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in rust en vaste parkbewoner. Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Belle ook een heel ander persoon schuilging. Terwijl ze zich meer en meer ingraaft in de geschiedenis van Bella, hoort ze van een onopgeloste moordzaak tijdens een zomerkamp in Drenthe en vraagt ze zich af of er een verband is met de moord op dat meisje toen en Bella’s verdwijning.
Hoe meer vragen er rijzen, des te meer weerstand Lynn ervaart van haar omgeving. Het verlaten vakantiepark waar ze aanvankelijk tot rust dacht te komen, wordt ineens een onheilspellend plek.Mr. Nobody – Catherine Steadman
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 19,99
Januari 2020

Wie is Mr. Nobody?
Iedereen toont belangstelling voor de man die half bewusteloos op een Engels strand wordt gevonden – zonder papieren en niet in staat om te praten. De ziekenhuismedewerkers voelen zich op onverklaarbare wijze tot hem aangetrokken, de internationale medische experts staan voor een raadsel en de landelijke pers noemt hem al Mr. Nobody. Allemaal zijn ze op zoek naar antwoorden. Wie is deze man? En wat is er met hem gebeurd?
Neuropsychiater Dr. Emma Lewis wordt gevraagd de patiënt te beoordelen. Zij werkt in een klein dorp op het Engelse platteland en is een expert in haar vakgebied. Dit is haar grote kans; hier heeft ze altijd op gewacht, want deze zaak kan haar wereldwijde bekendheid bezorgen. Maar daarin schuilt ook het gevaar. Veertien jaar geleden verliet Emma het dorp en sinds die tijd heeft ze er alles aan gedaan om elk spoor van haar verleden uit te wissen.
Er is iets – of iemand – die haar terugroept. Hoe meer tijd ze met haar patiënt doorbrengt, des te meer alarmbellen er afgaan in haar hoofd. Ze is doodsbang dat hij nét dat ene weet wat niemand anders over haar mag weten.


Natuurlijk komen er nog veel meer mooie boeken uit die de moeite waard zijn, maar ik moest een selectie maken en daarom koos ik vandaag voor deze titels. Ben jij benieuwd naar deze boeken? Laat het achter in de reacties. Binnenkort deel 3.

Geef een reactie

CommentLuv badge

4 comments