Recensie Roadtrip – Suzanne Vermeer

Uitgeverij: Bruna Uitgevers B.V.
Genre: Thriller
Bladzijdes:
320
Prijs: € 17,50
Waardering:
★★★

Waar gaat het over?

Paula Visser is met haar man Theo op rondreis langs de Amerikaanse westkust. Met een camper leggen ze de route af waar ze al jaren van dromen en eindelijk hebben ze de qualitytime waar ze zo aan toe zijn. Maar wanneer Paula in Las Vegas iemand uit haar verleden tegenkomt, slaat de vakantiestemming om. Als enkele dagen later Theo spoorloos verdwijnt, is ze volledig in paniek. Wat volgt is een nachtmerrie die alleen maar groter wordt wanneer het lichaam van een vermoorde man wordt gevonden…

Mijn mening

Paula en haar man Theo laten een lang gekoesterde droom in vervulling gaan; een roadtrip langs de Amerikaanse westkust. Ze hebben allebei een drukke baan en kunnen deze tijd samen goed gebruiken. Ze ontvangt al een tijdje dreig berichtjes en ze had gehoopt dat ze deze spanningen in Amerika even achter zich kon laten. Ze probeert te genieten van de reis en de aanwezigheid van Theo, maar als ze een oude bekende tegen komt waar Theo niets vanaf mag weten lopen de spanningen helemaal hoog op. Tot overmaat van ramp verdwijnt Theo een paar dagen later spoorloos en weet Paula niet meer waar ze het zoeken moet.

In Roadtrip volgen we voornamelijk Paula. We volgen haar en Theo tijdens hun trip door Amerika. Ik ben nog nooit in Amerika geweest, maar door de bijna filmische manier van schrijven zie je de prachtige omgeving haast voor je. Daarnaast volgen we in dit verhaal Stewart, een privédetective. Zijn verhaal wordt vanuit de derde persoon vertelt, maar is wel een interessante toevoeging aan het verhaal. Toch zijn voor mij de personages niet heel erg veelzeggend en was het voor mij moeilijk om echt een band met ze te creëren.

Toch is Suzanne Vermeer erin geslaagd om een ultieme vakantiethriller neer te zetten. Het verhaal is nergens écht spannend voor mij, maar ik was wel constant nieuwsgierig naar hoe het verhaal zou aflopen en wat er gebeurd was met Theo. De spanningsboog is continue gespannen en het toevoegen van een privédetective vond ik een leuke toevoeging. Daarnaast zitten er een aantal belangrijke thema’s in dit boek zoals racisme.

De cliffhanger op het eind was verrassend en zag ik zeker niet aankomen. Gelukkig heb ik het tweede deel Koraalrif al thuis.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de thriller van Suzanne Vermeer? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge