Recensie De pier – Claire Douglas

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Genre: Psychologische thriller
Bladzijdes:
320
Prijs: € 19,99
Waardering:★★★

Waar gaat het boek over?

Bijna twee decennia geleden verdween de eenentwintigjarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. Sindsdien wordt haar beste vriendin Frankie geteisterd door nachtmerries over de verdwijning. Om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten, verhuisde ze naar Londen. Maar na een telefoontje van Sophies broer met de mededeling dat er een lichaam is gevonden, kan ze niet langer vluchten voor het verleden. Frankie heeft zo haar eigen geheimen en kijkt er niet bepaald naar uit om terug te keren naar het dorp waar ze opgroeide. En het ziet ernaar uit dat ze niet de enige is in Oldcliffe die iets te verbergen heeft.

Mijn mening

Laat ik vooropstellen dat ik toen ik de achterkant van dit boek las ik een heel ander boek had verwacht en dat ik daarnaast niet te veel over dit boek kan vertellen zonder spoilers te delen.

De pier gaat voornamelijk over Sophie en Frankie. Sophie is twintig jaar geleden vermist geraakt. Omdat ze voor het laatst gezien is op de pier gaat het hele dorp er vanuit dat ze destijds verdronken is. Haar lichaam is echter nooit aangespoeld. Twintig jaar later wordt Frankie gebeld door Daniel, de broer van Sophie, dat haar lichaam gevonden is en dat hij niet geloofd in een ongeluk en dat hij wil uitzoeken wie Sophie heeft vermoord. Hij vraagt de hulp van Frankie en daarom keert Frankie terug naar Oldcliffe. Het dorp wat ze ontvlucht is na de vermissing van Sophie. De herinneringen aan Sophie achtervolgen haar overal waar ze komt. Meerdere bewoners schijnen geheimen te hebben en kunnen iets te maken hebben met de dood van Sophie.

Oldcliffe is een dorp waar men goed op elkaar let en waar iedereen elkaar kent. Iedereen lijkt zijn eigen geheimen en problemen te hebben. Het kustplaatsje komt duister en sinister over en die sfeer heeft de auteur goed neergezet. Elke bewoner lijkt zijn eigen verleden met zich mee te dragen en zitten niet erg te wachten op de vragen van Frankie en Daniel. Ondertussen ontvangt Frankie verontrustende brieven en voelt ze zich steeds onveiliger in het dorp wat ze ooit thuis noemde. Wie stuurt haar die dreigbrieven en weet diegene van haar grote geheim?

In de hoofdstukken lezen we afwisselend vanuit Frankie in het nu en vanuit dagboekfragmenten van Sophie uit 1997. We leren wat er zich in de aanloop naar de beruchte avond is gebeurd in het leven van Sophie en Frankie en komen achter steeds meer geheimen uit Oldcliffe. Al snel in het boek kom je er achter dat Sophie en Frankie vroeger iets ergs hebben gedaan, maar het duurt wel even voor je erachter komt wat er precies gebeurd is. De spanningsboog staat goed strak gespannen en dat zorgt ervoor dat je wel door blijft lezen.

Door de gebeurtenissen die je leest in het dagboek van Sophie ontstaat er langzaam een verhaal in je hoofd en denk je haast zeker te weten wie Sophie vermoord moet hebben. De personages in dit boek zijn compleet en goed uitgewerkt. Door de beeldende schrijfstijl is de beklemmende is haast voelbaar tijdens het lezen.

Het plot van De pier is onverwachts en zeker ook wel uniek te noemen. Toch voelde ik dit plot niet. Ik kan niet echt zeggen waarom niet. Het heeft alles om een ijzersterke thriller te zijn, maar voor mij was het het net niet. Het kwam niet binnen zoals ik had gewenst.

De pier heeft alles om een geweldige thriller te zijn. De beklemmende sfeer, de goed uitgewerkte personages en het verassende plot. Voor fans van thrillers is dit wel een fijne aanrader. Bij mij kwam hij niet aan, maar wellicht vind jij hem wel geweldig!


Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Je kunt hem via mijn persoonlijke link hieronder bekijken.

Geef een reactie

CommentLuv badge