Blogtour Opgescheept – Lianne Reijntjes (New girls on the block #1)

Uitgeverij:
Genre: Feelgood
Bladzijdes:
294
Prijs: € 23,45
Waardering:
★★★★

Ik heb dit boek gekregen als recensie exemplaar van de auteur. Dit beïnvloed uiteraard op geen enkele manier mijn mening.

Waar gaat het over?

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de pittige Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze besluiten hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot. Met z’n drieën. In hetzelfde appartement. Daar hadden ze niet op gerekend!

Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet…. Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben.

Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

Mijn mening

Toen ik de omschrijving van dit boek las wist ik het meteen: dit is het soort feelgood waar ik zo van hou en ontzettend van kan genieten. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik van Lianne Reijntjes mee mocht doen met de blogtour die ze aan het organiseren was.

Opgescheept gaat over Else, Jenny en Lindsay die uit huis willen en samen worden ingeloot in een appartement. In eerste instantie zien ze dit alle drie niet zitten en proberen ze met frisse tegenzin er maar het beste van te maken. De hoofdstukken lees je afwisselend vanuit deze dames en dat geeft het verhaal en de gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven weer. Juist omdat de meiden zo verschillend zijn geeft dat het verhaal een leuke twist.

Omdat het verhaal over drie totaal verschillende meiden gaat kan waarschijnlijk elke lezeres zich wel in een van de meiden herkennen. De personages ontwikkelen zich op een mooie manier gedurende het verhaal en dat is op een fijne manier omschreven. Hier en daar vond ik de meiden wat kinderlijk overkomen waardoor ik mij wat minder goed kon identificeren en dacht “gaan we weer”, maar dit zorgde er ook voor dat het verhaal diverse wendingen nam waardoor het juist weer interessant werd. Het verhaal klinkt nu wellicht wat oppervlakkig, maar Lianne heeft er wel genoeg diepgang in weten te brengen. Thema’s zoals onzekerheid, vriendschap, liefdesverdriet en het najagen van dromen komen op een realistische manier aan bod.

De schrijfstijl van Lianne Reijntjes is erg toegankelijk en leest prettig weg. Hoewel het einde redelijk voorspelbaar is lees je het verhaal toch in een ruk uit. Juist omdat je een beetje weet wat je kunt verwachten kun je lekker ontspannen lezen en genieten van de weg ernaar toe. Dat is waarom ik ook zo ontzettend houd van feelgood boeken als deze.

Ik heb onwijs genoten van dit verhaal en ben onwijs benieuwd naar het tweede deel. Als je de Verkikkerd serie van Lisette Jonkman kon waarderen ga je zeker ook genieten van deze serie!


Ben je ook benieuwd geworden naar het begin van deze nieuwe serie van Lianne Reijntjes? Je kunt hem bekijken via mijn persoonlijke link hieronder.

Geef een reactie

CommentLuv badge